Madensuyu'ndan "Türk" Kelimesinin Kaldırıldığı İddiası - Son Dakika
Yerel

Madensuyu'ndan "Türk" Kelimesinin Kaldırıldığı İddiası

Madensuyu\'ndan "Türk" Kelimesinin Kaldırıldığı İddiası

Afyonkarahisar MHP Grup Başkanı İsa Çağa, Türk Kızılayı Madensuları'nın yeni şişelerinde "Türk" ibaresinin kaldırıldığını iddia etti.

06.01.2014 18:35  Güncelleme: 11:07

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi MHP Grup Başkanı İsa Çağa, Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesinde üretilen Türk Kızılayı Madensuları'nın yeni şişelerinde "Türk" ibaresinin kaldırıldığını iddia etti.

Çağa, Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Ocak ayı ilk toplantısının ardından MHP Grup toplantı odasında basın toplantısı düzenledi. Mevcut hükümetin zaman zaman Türkiye Cumhuriyeti ve Türk kelimesinden rahatsız olduğunu öne süren Çağa, daha önce de Ziraat Bankası'nın önünden TC.'nin kaldırıldığını savundu.

Çağa, 1868 yılında kurulan maden suyu fabrikasının üzerindeki Türk Kızılayı'nın, 1926'da özel bir idareye devredildiğinde de Türk Kızılayı olarak kaldığını öne sürerek, "Son çıkan şişeler üzerinde sadece Kızılay kelimesi dikkati çekmektedir. Bizim merak ettiğimiz bir konu var. Haberimiz olmadan Maden Suyu Fabrikası, yabancılara mı devredildi? Bu 'Türk' kelimesini buraya yazmamak için yabancı bir ülkeden olmak gerekir" dedi.

İl Genel Meclisi MHP Üyesi İbrahim Acar da Türk Kızılayı'nın bir marka olduğunu belirterek, Türk Kızılayı markalı maden sularının Avrupa'ya ihraç edildiğini Türk ürünleri satan marketlerde bu maden sularını aldıklarını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Madensuyu'ndan 'Türk' Kelimesinin Kaldırıldığı İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement