"Mahalleler Yarışıyor" Projesinde Dereceye Girenlere Ödülleri Verildi - Son Dakika
Yerel

"Mahalleler Yarışıyor" Projesinde Dereceye Girenlere Ödülleri Verildi

"Mahalleler Yarışıyor" Projesinde Dereceye Girenlere Ödülleri Verildi

Batman'da "Mahalleler Yarışıyor" projesinde dereceye giren takımlara ödülleri verildi.13-16 yaş grubunda futbol yeteneği olan 3 bin Batmanlı gencin yoğun ilgisiyle 2012 Şubat ayında başlayan projede, Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı beden eğitimi...

29.09.2012 21:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman'da "Mahalleler Yarışıyor" projesinde dereceye giren takımlara ödülleri verildi.

13-16 yaş grubunda futbol yeteneği olan 3 bin Batmanlı gencin yoğun ilgisiyle 2012 Şubat ayında başlayan projede, Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı beden eğitimi öğretmenleri, amatör kulüp antrenörleri ve Emniyet Müdürlüğü personelinden oluşan gözlemciler tarafından titizlikle izlenerek yapılan elemeler sonucunda 600 genç, 42 mahalle takımını ve 8 grupta mücadele etti. Proje yürütülme aşamasında Avrupa Yıldızlan Spor Okulu (AYSO) ile sponsorluk anlaşması yapıldı. Bu bağlamda 600 sporcunun forma ve ayakkabıları Lescon firması tarafından karşılandı. Haziran ayına kadar büyük çekişmelere sahne olan maçların ardından 600 sporcu arasından gözlemciler tarafından belirlenen 14 sporcu, 26 Ağustos - 10 Eylül tarihleri arasında AYSO tarafından misafir edildi. Bu sürede Beşiktaş, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Bursaspor, Kartalspor, Eskişehirspor futbol kulüpleri altyapı takımları ile hazırlık maçları yaparak yeteneklerini sergileme imkanı bulan genç sporcular, İstanbul'un tarihi yerlerini de iki hafta boyunca gezdi. AYSO bünyesinde görev alan antrenörlerin çalıştırdığı sporculardan 4 genç, Eskişehirspor kulübü altyapı hocaları tarafından beğenilerek eğitimleri dahil olmak üzere tüm ihtiyaçları karşılanarak futbol alt yapısına kaydedildi.

Batman Kültür Mahallesi'nde bulunan Güçlüspor Tesisi'nde Batman Vali vekili Şener Çağlar, Vali Yardımcısı Soner Karataşoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emre Ejder, İl Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aydın Ekinci başta olmak üzere AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Oral Büyüksarı, Yönetim Kurulu Üyeleri İsmail Eren, Erol Erdoğan ve Batmanlı iş adamı, aynı zamanda yönetim kurulu üyesi olan Mustafa Gelişgen ve Petrol Spor hocası Mehmet Gönülaçar'ın katıldı.

Kültür Mahallesi - Yenimahalle takımları arasında oynanan oldukça çekişmeli geçen final maçında Kültür Mahallesi, rakibini 3-1 yenerek şampiyon oldu. Aynı gün oynanan üçüncülük maçında Çamlıca Mahallesi, Gap Mahallesi'ni 10-6 gibi farklı bir skorla yenerek üçüncü oldu. Final maçlarının ardından düzenlenen ödül töreni ile birlikte ilk üç sırayı alan takımlara madalya ve kupalarının yanı sıra birinci olan takım oyuncularına yarım altın, ikinci olan takım oyuncularına çeyrek altın, üçüncü olan takım oyuncularına 100 TL değerinde alışveriş çeki verildi.

Vali Yardımcısı Soner Karataşoğlu, ödül töreninin ardından yaptığı konuşmada, bu yıl ilki düzenlenen projeye gençlerin yoğun ilgi gösterdiğini, 120 bin TL'lik yeni bir bütçe ile projeye devam edileceğini belirtti ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Oral Büyüksarı ise, Batman merkezli olarak yürütülen bu projeyi bölgede bulunan 12 ile yayarak 2013 yılı yazında 150 öğrenciyi İstanbul ilinde ağırlayarak bölgesel bir lig oluşturmayı ve bu sayede daha çok yetenekli gençlere ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

İl Emniyet Müdürlüğü ve Batman Valiliği'nin destekleri ile ilk üç sırayı alan takımların ödül olarak takım çalıştırıcıları ile birlikte 12 Ekim tarihinde İstanbul'da oynanacak Türkiye- Romanya milli maçına seyirci olarak götürüleceği haberi, sporcular tarafından sevinçle karşılandı. - BATMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Mahalleler Yarışıyor' Projesinde Dereceye Girenlere Ödülleri Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement