Bingöl'de Mahkumların El Emeği Sergilendi - Son Dakika
Yerel

Bingöl'de Mahkumların El Emeği Sergilendi

Bingöl\'de Mahkumların El Emeği Sergilendi

Bingöl M Tipi Kapalı ve Açık Cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin yaptığı el emeği eşyalar, düzenlenen törenle sergilendi.

16.09.2014 15:12  Güncelleme: 15:34

Bingöl M Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi'nde bulunan tutuklu ve hükümlülerin yaptığı el emeği eşyalar, düzenlenen törenle sergilendi.

Hükümet Konağı yanındaki Sanat Sokağı'nda düzenlenen serginin açılışında konuşan Bingöl M Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi Müdürü Mustafa Sözmez, hükümlü ve tutukluların el emeği, göz nuru dökerek işlediği el işlerini değerlendirmek için sergilediklerini söyledi.

Sönmez, sergide satışa sunulan yaklaşık 300 parça el işi olduğunu ve satıştan elde edilecek gelirin tutuklu ve hükümlü ailelerine verileceğini belirterek, "Aslında bu sergiden çok bir sosyal sorumluluk projesidir" dedi.

Sergide yer alan eşyaların sıradan olmadığını ifade eden Sönmez, her parçada umut, özgürlük ve düşünce olduğunu vurguladı.

Sönmez, şöyle dedi:

"Hükümlü ve tutuklular, el işlerinin malzemelerini kendileri karşılıyor, boş zamanlarını değerlendiriyorlar ve fiyatlarını da kendileri belirliyor. Tabi el işinden ziyade bu eşyalarda görüldüğü üzere umut, özgürlük, düşünce var. Dışarıdaki bir vatandaş, bir birey bu el işlerini mümkün değil tasarlayamaz ve bu şekilde sergileyemez. Ama kimi tutuklular umutlarını bu eserlere yansıtıyorlar. Tutuklular ve hükümlüler bu el işlerinden ailelerine gelir elde ediyorlar."

Yapılan konuşmanın ardından 1 gün süreyle açık kalacak serginin açılışı, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Cumhuriyet Başsavcısı Celal Aygül ve diğer yetkililer tarafından yapıldı. - Bingöl

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bingöl'de Mahkumların El Emeği Sergilendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement