Makine ve Ekipmanlar Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Yerel

Makine ve Ekipmanlar Sahiplerini Buldu

Makine ve Ekipmanlar Sahiplerini Buldu

Bartın'da, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında çiftçilere, maliyetinin yarısı hibe olan makine ve ekipman teslimi yapıldı.

04.10.2013 17:42

Bartın'da, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında çiftçilere, maliyetinin yarısı hibe olan makine ve ekipman teslimi yapıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan ve 2013 yılında 'Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Bireysel Parsel İçi Basınçlı Sulama ve Tarımsal Makine Ekipmanlarının Desteklenmesi' kapsamında çiftçilere hibe desteği ile verilen makine ve ekipmanların dağıtımı düzenlenen törenle yapıldı. Törene, Bartın Valisi Ali Çınar, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Aslan kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Gerçekleştirilen projenin tarım sektörünün ihtiyaç duyduğu tarım alet ve makine alt yapısı yönünden güçlendirilmesi amacıyla yapıldığını belirten Bartın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdülsettar Bayram, "Bakanlığımızca, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında "Makina-Ekipman, Tarıma Dayalı Ekonomik yatırımlar ve Basınçlı Sulama Sistemleri" projeleri olmak üzere üç alanda yüzde 50 hibe destekleme uygulamaları bulunmaktadır. Bu uygulamalarla tarım sektörünün ihtiyaç duyduğu tarım alet ve makine alt yapısı yönünden güçlendirilmesi, gelir ve sosyal standartların geliştirilmesi, tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılması, daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasının sağlanması, zor şartlarda ve bedenen çalışan üreticilerimizin işlerinin kolaylaştırılması ve üretim maliyetlerini düşürerek uluslar arası düzeyde rekabet edebilir düzeye getirilmesi amaçlanmaktadır. Bu yıl 327 üreticimize makine-ekipman dağıtımı yapılacaktır. Bu üreticilerimize törenden önce iş ve trafik kazalarına karşı tedbirli ve dikkatli davranmalarını sağlamak amacıyla personelimiz ve Emniyet Müdürlüğü personeli tarafından makine-ekipmanların teknik kullanımı ve trafik eğitimi verilmiştir. Bu yıl 34 türde uygulanan yüzde 50 hibe desteklemeli makine-ekipman programı çerçevesinde ödenecek hibe desteği 601 bin 400 TL'dir. Uygulamanın başladığı 2007 yılından günümüze kadar ise toplamda bin 872 makine-ekipman dağıtımı ve bunun için 3 milyon 507 bin 136 TL hibe ödemesi yapılmıştır. Yine aynı program kapsamında bu yıl devam eden 2 adet soğuk hava deposu projemizle birlikte "Tarıma dayalı ekonomik yatırımlarında da 14 proje uygulanmış ve son iki projenin tamamlanmasıyla bu projelere 1 milyon 892 bin TL hibe ödemesi yapılmış olacaktır. Bu alanda da iş adamlarımızı yatırım yapmaya davet ediyoruz" dedi.

ÇINAR, "BEN DE KÖY ÇOCUĞUYUM, ARANIZDAN GELDİM"

Törene katılan Bartın Valisi Ali Çınar, kendisinin bir köy çocuğu olduğunu, ailesinin tarımla uğraşarak okul masraflarını karşıladığını söyledi. Vali Çınar, "Aranızdan geldim. Ben de köy çocuğuyum. Tarla işleyerek, meyve yetiştirerek hasat yaparak gençlik yıllarımızı geride bıraktık. Ürettiğimiz cevizleri satarak elde ettiğimiz gelirle eğitim masraflarımızı karşıladık. Bartın çiftçisinde de aynı heyecanı görmek bizleri heyecanlandırıyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı son yıllarda ülkemiz çiftçilerine tarımsal, hayvancılık, su ürünleri, arıcılık ve kırsal kalkınma alanında önemli oranda desteklemelerde bulunmaktadır. Ülkemiz tarım ekonomisiyle son yıllarda dünyada büyüyen ekonomiler arasında yer almaktadır. Atatürk'ün belirttiği üzere "Milli Ekonominin Temeli Ziraattir" sözleri tarımın ekonomisindeki rolünü ortaya koymaktadır. Daha çok çalışarak daha çok üreterek tarımsal alanda kendi kendine yeterli ülke olma yolunda ilerlemeyiz. Üretimimizde kalite ve standardı yakalayarak ihracat gelirlerimizi artırmalıyız. Bilgi ve teknolojiyi ihmal etmeden kullanalım" dedi. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Makine ve Ekipmanlar Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement