Malatya'da Cumhuriyet Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Malatya'da Cumhuriyet Coşkusu

Malatya\'da Cumhuriyet Coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetin kuruluşunun 90.yıldönümü kutlamaları çerçevesinde düzenlenen törenler coşkulu bir şekilde kutlandı.

29.10.2013 14:12

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetin kuruluşunun 90. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde düzenlenen törenler coşkulu bir şekilde kutlandı.

Halkın bayramının kutlanması ve resmigeçit töreni Sümer Park yanında düzenlendi. Tören öncesinde Vali Vasip Şahin, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Burhanettin Aktı ve Belediye Başkanı Ahmet Çakır, tören aracına binerek vatandaşların ve resmigeçitte yer alanların bayramını kutladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende Vali Vasip Şahin, "Vatanın bağrına düşman hançerinin dayandığı, bahtı kara maderini kurtaracak kahramanların arandığı, Anadolu ufkunun zifiri karanlıkla boğulmak istendiği o meş'um dönemde, düşmanların tarihte hep büyük bir iştahla arzulayıp durdukları ama hiçbir dönem ulaşamadıkları emellerine, bu büyük milleti Anadolu coğrafyasından kazıyıp atma ideallerine ulaşmaya ramak kaldığı o günlerde, 'Garbin afakısın sarmışsa çelik zırhlı duvar, benim imam dolu göğsüm gibi serhaddim var.' Coşkusuyla, küllerinden yeniden doğan kahraman bir millet, genç paşa Mustafa Kemal'in önderliğinde 'Vatanın bağrına dayasın düşman hançerini, bulunur kurtaracak bahtı kara maderini' diyerek verdiği büyük bir imam ve İstiklal mücadelesi sonucunda asla vatansız, bayraksız, hürriyetsiz bırakılamayacağını dosta düşmana bir kez daha öğretmiştir. Bu mücadele ile işgalden fiilen kurtarılan vatan toprakları 29 Ekim 1923'de ilan edilen Cumhuriyetle birlikte dünya devletleri arasında yerini hukuken de teyit etmiş oluyordu. Koca bir imparatorluğun yıkılışı gibi 1. Cihan Harbi gibi, Kurtuluş mücadelesi gibi ağır bedeller ödenerek kurulan cumhuriyetimiz aslında milletimizin yüzyıllar boyunca sürdürdüğü büyük cihan mefkurenin modern zamana ve anlayışa adaptasyonudur. Muasır medeniyet iddiasının çağdaş diye ifadesidir" dedi.

Törende Halk Eğitimi merkezi tarafından halk oyunları gösterisi de sunuldu.

Vali Vasip Şahin'in konuşmasını ardından 2 lise öğrencisi tarafından şiir okunurken Malatyalı Kore Gazisi Veli Beylik, Türk Bayrağını ortaokul öğrencisi Alperen Ağır'a teslim etti.

Tören, 2. Ordu Bölge Banda Takımı eşliğinde geçiş töreni yapıldı. Geçiş töreninde Malatya'daki askeri birlikler, İnönü üniversitesi öğrencileri, lise öğrencileri, yanı sıra Malatya Belediyesi Mehteran Takımı da yer aldı. Kara Havacılık Alay Komutanlığı ise helikopterler ile tören alanında gösteri uçuşu gerçekleştirdi. Törende Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne bağlı odaları temsilen oluşturulan tır üzerinde katılımcılara şeker dağıtıldı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Malatya'da Cumhuriyet Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement