Malatya'da Ekmeğe Zam Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Malatya'da Ekmeğe Zam Yapıldı

Malatya\'da Ekmeğe Zam Yapıldı

Malatya Fırıncılar ve Unlu Maddeler ve İmalatçılar Odası Başkanı Mustafa Avşar, Malatya’nın 8 ay gecikmeli olarak ekmek zammı uygulandı.

01.08.2016 13:35

Malatya Fırıncılar ve Unlu Maddeler ve İmalatçılar Odası Başkanı Mustafa Avşar, Malatya'nın 8 ay gecikmeli olarak ekmek zammı uygulandı. Zamla birlikte 250 gram somun ekmeği 1 TL'den satılıyor.

Malatya Fırıncılar ve Unlu Maddeler ve İmalatçılar Odası Başkanı Mustafa Avşar, ekmek ve pideye zam yapıldığını belirtti. 1 Ocak 2016 yılından itibaren Türkiye genelinde ekmeğin zamlı satıldığını belirten Mustafa Avşar, "Aslında bu zammın 01.01.2016 tarihinde gelmesi gerekiyordu. Ülke de yaşanan olaylardan dolayı bir hayli gecikmeler oldu. Ramazandan sonra bir fiyat uygulamasına gidileceğini belirtmiştik. Bayramdan sonra bu çalışmalar devam etti. Yapılan zamlar dikkate alınarak ekmeğe zam yapılmıştır. Asgari ücret, yakıt, maya gibi ekmeğe maliyetine etki eden zamlardan dolayı fiyat artımına gereksinim duyuldu. Bundan dolayı bizlerde bir Ağustos itibaren Malatya da 250 gram somun 1 TL 200 gram pide 1 TL olarak fiyat ayarlaması yaptık. Geçişler de bugünden itibaren uygulamaya konuldu. Burada belediyenin fiyat ayarlaması var. Görüşmeler devam ediyor. Önümüzdeki günlerde belediyede bu fiyata geçecektir. Böylece Malatya'da fiyat istikrarını sağlamış olduk. Burada esnafımıza büyük bir görev düşüyor. Tereddüt etmelerine gerek yok. Biz işletme olarak kar etmek zorundayız. Bu işletmelerin zarar etmemesi gerekir. Bunun için esnafımız kendilerine düşen görevi yerine getirsinler. Vatandaşımızda bunun bilincinde" şeklinde konuştu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Malatya'da Ekmeğe Zam Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement