Malatya'da Kutlu Doğum Haftası ile İlgili Konferanslar Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Malatya'da Kutlu Doğum Haftası ile İlgili Konferanslar Düzenlendi

Malatya\'da Kutlu Doğum Haftası ile İlgili Konferanslar Düzenlendi

Malatya Belediyesi ve Malatya Kent Konseyi işbirliğinde Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla çok amaçlı sosyal tesislerinde düzenlenen konferanslar ilgi gördü.

18.04.2012 13:56

Malatya Belediyesi ve Malatya Kent Konseyi işbirliğinde Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla çok amaçlı sosyal tesislerinde düzenlenen konferanslar ilgi gördü.

Tandoğan Mahallesi Semt Konağı'nda düzenlenen programda ilk önce Kur'an-ı Kerim okundu.

Mahalle Muhtarı Yusuf Gökalp yaptığı konuşmada, Malatya Belediyesi tarafından yaptırılan çok amaçlı sosyal tesisler ile Belediyenin sosyal ve kültürel hizmetleri vatandaşların ayağına kadar götürme iradesinin bir göstergesi olduğuna işaret ederek, memnuniyetini dile getirdi.

İlahiyatçı Abdulkadir Ateş de Kutlu Doğum Haftası nedeniyle peygamber efendimizi anlatı. Ateş konuşmasında, efendimizin doğumunun 1441. yıldönümünde olduğumuzu, 1441 yıl önce dünyaya teşrif buyuran peygamberimizin annesini ve babasını kaybettikten sonra 8 yaşındayken dedesini de kaybettiğini belirtti. 25 yaşında, Hz. Hatice ile evlenen efendimizin 40 yaşında peygamber olduğunu anlattı.

Ateş, Hz. Peygamberin aile, sosyal, kültürel, ekonomik ve diğer alanlardaki bakış açısını kendi hayatımıza tatbik etmedikçe mutlu bir yaşam sürdüremeyeceğimizi ve her iki cihanda da pişmanlık duyacağımızı belirtti.

Araştırmacı yazar Adil Akkoyunlu ise Efendimizin vefat ettiğinde evinde kuru ekmekten başka hiçbir şey bulunmadığını belirterek, onun kul sevgisi ile dolu olduğunu söyledi. "Sizler iman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olmazsınız" hadisini hatırlatan Akkoyunlu, çocuklarımızı insan, peygamber ve Kur'an sevgisi ile büyütmemiz gerektiğini söyleyerek hadis ve ayetlerden örnekler verdi.

Program sonunda katılımcılara, Malatya Belediyesi ve Malatya Kent Konseyince hazırlanan kitap hediye edilirken gül, badem şekeri ve lokumlar ikram edildi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Malatya'da Kutlu Doğum Haftası ile İlgili Konferanslar Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement