Malatya'da 'Tüberküloz' Paneli Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Malatya'da 'Tüberküloz' Paneli Düzenlendi

Malatya\'da \'Tüberküloz\' Paneli Düzenlendi

Malatya İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, 'tüberküloz' konulu panel düzenlendi.

08.01.2013 17:38

Malatya İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, 'tüberküloz' konulu panel düzenlendi.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, 66. Verem Eğitim ve Propaganda Haftası nedeniyle; Toplum Sağlığı Merkezleri, Aile Sağlığı Merkezleri hekimlerine ve ETYS kullanıcılarına yönelik panel düzenlendi.

Panelin açılışında konuşan İl Halk Sağlığı Müdürü Kemal Şener, her yıl Ocak ayının ilk pazar günü başlamak üzere düzenlenen Verem Eğitim ve Propaganda Haftası'nda amacın; toplumun bilgilendirilmesi ve bu hastalığa herkesin dikkatinin çekilmesi olduğunu söyledi. Şener, veremle ilgili haftanın 1947 yılından beri kutlandığını aktararak, Verem Eğitim ve Propaganda Haftası'nın sağlık programları içinde en eski etkinlik olduğunu kaydetti.

Tüberküloz konulu panele; İnönü Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zeynep Ayfer Aytemur ve İnönü Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Hilal Ermiş, Malatya Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Bölümü'nden Uz. Dr. Hüseyin Arpağ ve Verem Savaş Dispanseri Koordinatörü Dr. Zeynep Kazgan Arıca, konuşmacı olarak katıldı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Malatya'da 'Tüberküloz' Paneli Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement