Manavgat Belediyesi Meclis Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Manavgat Belediyesi Meclis Toplantısı

Manavgat Belediyesi Meclis Toplantısı

Manavgat Belediyesi Mayıs ayı Meclis Toplantısı'nda, Manavgat Şelalesine kişi başı girişi ücreti yüzde 50 zamla 3,5 TL'den 5 TL'ye yükseltildi.

05.05.2014 16:54  Güncelleme: 08:50

Manavgat Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı, Belediye Meclis Salonu'nda yapıldı.  

Şükrü Sözen başkanlığındaki toplantıda 13 gündem maddesi görüşüldü. Gündemin önemli maddelerinden Manavgat Şelalesi ve Oymapınar işletmelerinin Manavgat Belediye Bütçe içi işletmesine alınması ve fiyatlarının görüşülmesi oldu.

Kapanan Sarılar Belde Belediyesi'nin işlettiği Manavgat Şelalesi ile Oymapınar Belde Belediyesi'nin işlettiği Oymapınar Baraj girişi nizamiye gelirleri, Manavgat Belediyesi'ne ait bütçe içi işletmesine eklendi.

Toplantı sonrası Manavgat Şelalesi'ne giriş ücretinin 3,5 TL'den 5 TL'ye yükseltilmesi, Oymapınar Baraj girişinin ise eski tarife olan 1 TL olarak kalması oy birliğiyle kabul edildi.

Başkan Şükrü Sözen, dünyaca ünlü Manavgat Şelalesi giriş fiyatlarına, kapanan belediyece son yıllarda zam yapılmadığını belirterek, "Yaptığımız zam çak makul bir fiyat. Manavgat Belediyemizin gelirlerinde önemli bir katkı sağlayacaktır. Oymapınar Baraj girişi fiyatlarına ise zam düşünmedik. Sembolik bir rakam olan 1 TL alınmaya devam edecek" dedi.

Mecliste, Side Antik kentinin içine araçların girmesine sınırlandırma getirilirken,  Side Limanı'nda barınan teknelerden yıllık alınan ücretlere ise yüzde 10 zam yapıldı. 6360 Sayılı kanun gereği kapanan beldelerde bulunan otel, motel, tatil köyü, apart otel gibi işletmelerden alınan yatak başı katı atık toplama, taşıma ve bertaraf tarifesinin bir sonraki mecliste görüşülmesi karara bağlandı.

Mecliste görüşülen 13 gündem maddesinden 11'i oy birliğiyle, iki madde ise oy çokluğuyla kabul edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Manavgat Belediyesi Meclis Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement