Manavgat Kaymakamlığından Güvenli İnternet Projesi - Son Dakika
Yerel

Manavgat Kaymakamlığından Güvenli İnternet Projesi

Manavgat Kaymakamlığından Güvenli İnternet Projesi

Bilgisayar ve internet kullanımında yaşanan tehlikeleri ortadan kaldırmak amacıyla Antalya'nın Manavgat ilçe Kaymakamlığı, 'Güvenli İnternet Projesi' başlatı.

24.09.2012 12:51  Güncelleme: 13:09

Bilgisayar ve internet kullanımında yaşanan tehlikeleri ortadan kaldırmak, özellikle çocukları internetin getireceği tehditlerden uzat tutmak amacıyla Antalya'nın Manavgat ilçe Kaymakamlığı, İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü ve Türk Telekom tarafından 'Güvenli İnternet Projesi' başlatıldı.

Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu bilgisayar ve internetin hayatın bir parçası haline belirterek, "21'inci yüzyıl insanın en büyük vazgeçilmezlerinden biri teknoloji kullanımıdır. Özellikle gençleri teknolojinin bütün yeniliklerini kullanmaktadırlar. Ancak bu teknolojiyi ne kadar güvenli ve yerinde kullanmaktayız? Bu büyük bir sorun olarak karşımızda durmaktadır. Teknoloji verimli kullanılırsa gerçekten insanlık için büyük bir kolaylıktır. Yalnız amacından saptığı anda insanlığın en büyük yıkımı olmaya adaydır" diye konuştu.

Kaymakam Bulgurlu hazırladıkları proje ile teknolojinin doğru ve güvenli kullanımı ile ilgili kullanıcıları bilgilendireceklerini ifade ederek, "İnterneti ne kadar güvenli kullanmaktayız? Bilgisayar teknolojisinin en büyük bağımlılığı olan internet kullanımını gerçekten bilmekte miyiz? İnternet kullanımı hangi yaşlarda ne kadar sürelerle gerekli? Bilgisayar ile internet bir gereksinim mi, bir lüks mü? Yoksa hizmetlerimiz için sadece bir araç mı? Bilgisayar ile internet bağımlılığı bir hastalık mı yoksa sadece bir alışkanlık mı? Bu ve benzeri soruları arttırmak bizim elimizde. Hangi yaş guruplarının bilgisayar ve internet kullanımına izin vereceğiz? ya da hangi sürelerle izin vereceğiz? Bizim en büyük sermayemiz olan zamanı ve çocukları internet bağımlılığından nasıl koruyacağız gibi soruların karşılıklarını bulmak, gerçekten internet karsında zaman geçiren çocuklar, gençler ve çalışan kesimin nasıl bir tehlike ile karşı karşıya olduğunun tespitini yapıp, çözüm yolları bulmak isteyenlere yollar göstermek için bu proje hazırlanmıştır" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manavgat Kaymakamlığından Güvenli İnternet Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement