Manavgat'ta Yılın İlk Meclis Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Manavgat'ta Yılın İlk Meclis Toplantısı Yapıldı

Manavgat Belediye Meclisi 2012 yılının ilk olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi.

03.01.2012 17:20

Manavgat Belediye Meclisi 2012 yılının ilk olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Şükrü Sözen'in başkanlık ettiği toplantıda 14 madde görüşüldü.

Toplantının açılışından önce Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Meclis üyelerine çeşitli konularda açıklamalarda bulundu. MHP'li belediye meclis üyesi Halil Gubaş'ın partisinin ilçe başkanlığına atanmasını hatırlatan başkan Sözen, kendisini tebrik etti.

Bu sene yapılacak Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'ndan Manavgat etabını kaldırılması konusunda Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu'nu aradığını söyleyen Başkan Sözen, bu konuyu gelecek hafta görüşeceklerini bildirdi.

Toplantıda başkan yardımcılığına atanan CHP'li Belediye Meclis Üyesi Hasan Şekerlisoy'a belediye başkanı maaşının üçte ikisi kadar aylık ödenmesi kararlaştırıldı. Belediye Meclis Denetim Komisyonu'na CHP'den Nuray Kara, Abdullah Uğur ve Ramazan Taş, AK Parti'den Ahmet Ali Erol, MHP'den Namık Akın seçildi. Toplantıda, Belediye Meclisi'nin 2012 yılında her ayın ikinci iş günü toplanması ve Ağustos ayında tatil yapması kararlaştırıldı.

Toplantıda Belediye Meclisi ve ihtisas komisyonu üyelerine verilecek huzur haklarına zam yapılması konusu da görüşüldü. MHP Grubu adına konuşan İlçe Başkanı Halil Gubaş, "TBMM'de milletvekillerinin kendi emekli maaşlarına yönelik düzenlemeye tepki göstermek amacıyla zam artışı yapmayalım" dedi.

Belediye Başkanı Şükrü Sözen öneriyi oyladı. Oylamada CHP ve AK Parti grupları öneri aleyhine oy kullandı. Belediye Meclisi üyeleri, huzur haklarının memur maaş artışı oranında artırılmasını oy çokluğuyla kabul etti.

Toplantıda Manavgat Belediyesi memur ve işçi kadrosunun artışları da görüşüldü. Başkan Sözen, Manavgat'ın nüfusunun 83 bin olmasına rağmen turizm bölgesinde yer alması dolayısıyla Maliye Bakanlığı tarafından 125 bin-150 bin nüfuslu şehirler gibi görüldüğünü anlattı.

Bakanlık tarafından Manavgat Belediyesi'nin memur sayısının 202'den 230'a, işçi sayısının da 100'den 110'a çıkarıldığını söyleyen Sözen, yeni açılan kadroların belediye meclisi tarafından onaylanması gerektiğini kaydetti. Yapılan oylamada yeni norm kadro kütüklerinin oluşturulması kabul edildi.

Toplantıda ayrıca kardeş kent Hertford'da yapılacak etkinlikler için 18-21 Ocak tarihlerinde Almanya'ya belediye başkanı ve bazı belediye meclisi üyelerinin de katılacağı bir gezi düzenlenmesi kararlaştırıldı.

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Manavgat'ta Yılın İlk Meclis Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement