Manisa'da Ev Kadınları İmece Usulü Gözleme Yapıyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Manisa'da Ev Kadınları İmece Usulü Gözleme Yapıyor

Manisa\'da Ev Kadınları İmece Usulü Gözleme Yapıyor
16.10.2023 10:16  Güncelleme: 10:18

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde ev kadınları, haftanın belirli günlerinde bir araya gelerek imece usulü gözleme yapıyor. Gözlemeden artan hamurlar ise yufka olarak değerlendiriliyor. Ev kadınları, evde yapılan gözlemelerin daha lezzetli olduğunu belirtirken, zahmetli bir iş olduğu için komşularla birlikte gözleme yapmayı tercih ediyor.

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde ev kadınları evlerde imece usulü gözleme günlerinde bir araya geliyor. Gözlemeden artan hamurlar da daha sonra kullanılmak üzere yufka olarak değerlendiriliyor.

Haftanın belirli günlerinde komşularla bir araya gelen ev kadınları birlikte başta peynirli olmak üzere otlu gözlemeleri saç üzerinde yaparak eşit miktarda paylaşıp evlerinde ailece tüketiyor.

Sabah erken saatlerde bir araya gelen kadınlar gözleme için hamuru hazırlarken bir yandan gözlemenin içerisine girecek olan malzemeleri hazırladıktan sonra saç üzerinde pişiriyorlar. Gözlemeler isteğe göre tereyağı veya zeytinyağı ile yağlanırken, gözlemeden artan hamurlarla da yufka yaparak paylaşılıyor.

Ev kadınları evde yapılan gözlemelerin daha lezzetli olduğunu ifade ederken zahmetli bir iş olduğu için komşularla imece usulü gözleme yaptıklarını söyledi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manisa'da Ev Kadınları İmece Usulü Gözleme Yapıyor - Son Dakika


Advertisement