Manisa'da Fırıncılara Hijyen Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Manisa'da Fırıncılara Hijyen Eğitimi

Manisa\'da Fırıncılara Hijyen Eğitimi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu, Manisa ili ve ilçelerinde ekmek ve unlu mamullerde çalışan personele hijyen eğitimi verdi.

06.11.2012 16:46

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu arasında imzalanan protokol gereği Manisa ili ve ilçelerinde ekmek ve unlu mamullerde çalışan personele "Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği" kapsamında hijyen eğitimi verildi.

15 ilçe müdürü ve 812 çalışana verilen eğitimler, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde görevli Gıda Mühendisleri Selda Boyacı, İbrahim Gümüş, Ziraat Mühendisleri Sibel Sürüm ve Saadet Okuyucu'dan oluşan dört kişilik bir ekipçe, Manisa Merkez, Akhisar, Alaşehir, Salihli, Kula, Turgutlu, Soma ve Demirci ilçelerinde gerçekleştirildi. Yapılan eğitimler hakkında bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, "Bilindiği üzere tüketime sunulan ekmek, ekmek çeşitleri ve ekşi hamur ekmeklerinin tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretilmesi, muhafazası, taşınması, pazarlanması ile ilgili ve bu ürünün özellikleri 04.01.2012 tarih ve 28163 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 'Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği' kapsamında belirlenmiştir. Ekmek, hijyen konusunda bilgili ve eğitimli personel tarafından taşınacak, muhafaza edilecek ve satışa sunulacaktır. Ekmeğin üretiminde satışında taşınmasında çalışan tüm personel hijyen konusunda eğitilecektir. Bu kapsamda Bakanlığımız, ilgili meslek federasyonu, kamu kurum ve kuruluşları ve üniversiteler ile işbirliği yapmaktadır. Verilen eğitimlerde, Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği Mevzuatı, fırınlarda hijyen ve sanitasyon, fırınlarda HACCP ve iyi hijyen uygulamaları, temizlik ve dezenfeksiyon, el yıkama, maske ve bone kullanımı, temizlik ve dezenfeksiyon maddelerinin kullanımı, gıdadaki zararlı maddeler, bulaşma ve bozulmalar, gıda enfeksiyon ve zehirlenmesi konuları çalışanlara detaylıca aktarılmıştır. 812 çalışanın katıldığı eğitimler sonrasında, yapılan yazılı sınav ile başarılı olan 799 katılımcı sertifika almaya hak kazanmıştır." dedi.

İl Müdürü Çebi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak gıda güvenilirliğinin sağlanmasına yönelik piyasa kontrollerini etkin bir şekilde sürdürmekte olduklarını belirterek, vatandaşların olumsuz bir durumla karşılaşmaları halinde 174 Alo Gıda Hattını arayabileceklerini söyledi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manisa'da Fırıncılara Hijyen Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement