Manisa'da Sokak Hayvanlarının Durumu - Son Dakika
Yerel

Manisa'da Sokak Hayvanlarının Durumu

Manisa\'da Sokak Hayvanlarının Durumu

Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp, il genelinde 12 bin sokak hayvanı bulunduğunu bildirdi.

27.07.2013 13:03

Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp, il genelinde 12 bin sokak hayvanı bulunduğunu bildirdi.

Aynı zamanda İl Hayvan Haklarını Koruma Kurulu Başkanı olan Yalınalp, valilik bünyesinde oluşturulan kurulun hayvanların korunması ve mevcut sorunlarına çözüm bulmayı hedefleyen çalışmalar yaptığını söyledi.

İl genelinde yaklaşık 12 bin sokak hayvanı bulunduğunu ifade eden Yalınalp, sadece 9 ilçe ve bir beldede hayvan bakımevi olduğunu kaydetti.

Sokak hayvanlarının ihtiyacının karşılanması amacıyla belirlenen yerlere yiyecek ve içeceklerin konulduğunu ifade eden Yalınalp, şöyle konuştu:

"Hayvanlara uygulanması yasak işlemleri uygulayan kişilerin elinden hayvanını alma cezasını uyguluyoruz. Aldığmız hayvanları bakımevi barınaklarımıza yerleştiriyoruz. Manisa genelinde yaklaşık 12 bin sokak hayvanı bulunuyor. Merkez ilçe dahil olmak üzere toplam 9 ilçemizde geçici bakım evi var. Bu bakımevlerinde toplamda bin 300 sokak hayvanı koruma ve bakım altında bulunmaktadır."

Ev ve süs hayvanlarını yetiştirme, besleme ve hayvan haklarını koruma konusunda 2007 yılından bu yana toplam 50 kişiye eğitim ve belge verildiğini kaydeden Yalınalp, "Bu şikayetler genelde gerekli ekipler ve temsilciler tarafından yerinde incelendikten sonra hayvanın durumunu ve komşunun şikayetini dengelemeye çalışıyor" dedi. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Manisa'da Sokak Hayvanlarının Durumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement