Manisa'nın Marka Değerleri Tabaklara Taşındı - Son Dakika
Yerel

Manisa'nın Marka Değerleri Tabaklara Taşındı

Manisa\'nın Marka Değerleri Tabaklara Taşındı

olmaz, "kurum amirlerimizi bu şehrin tanıtımıyla ilgili verecekleri her hediyeyi ruhsuz plaketlerle değil içinde bir sanatçının naif duygularını taşıyan hoş eserler ile vermelerine ön ayak olmalı" dedi.

16.11.2013 09:28

İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, "kurum amirlerimizi bu şehrin tanıtımıyla ilgili verecekleri her hediyeyi ruhsuz plaketlerle değil içinde bir sanatçının naif duygularını taşıyan hoş eserler ile vermelerine ön ayak olmalı" dedi.

İl Kültür Müdürlüğü önderliğinde Zafer Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen "Hediyelik Eşyada Manisa Markası Projesi" kapsamında bastırılan kitapta kaybolan meslekleri arasında yer alan 2 ustası Fatma Kaya ve Ayşegül Balkay, İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette 2 bayan usta tarafından hazırlanan "İl Genel Meclisi logosu" bulunan el işleme ile süslenmiş tabak, Solmaz'a hediye edildi.

Tabakların üzerilerine Manisa'nın marka değerlerini kabartama ve değerli taşlarla işlediklerini söyleyen Kaya, hazırladıkları ürünlere kurum ve kuruluşların destek vermelerini, düzenledikleri özel günlerde plaket yerine el işi tabakların tercih edilmesini talep ettiklerini dile getirdi.

Eski yaşamış sanatçılarının yaptığı eserler ne kadar önem taşıyorsa, yaşayan sanatçılarında en az bu tarihsel birikimleri kadar önemli olduğunu anlatan Solmaz, şöyle konuştu:

Biz il genel meclisi olarak Manisa'nın yerel sanatçılarını Manisa'nın el sanatları, şiir, edebiyat, tarih ve aklınıza gelebilecek her konuda üretimde bulunan bu konuyla ilgili emek sarf eden tüm dostlara sahip çıkmaya çalıştım. Buraya gelen misafirlerimize onların el emeği göz nuruyla ürettiklerini hediye etmeye çalıştım. Buradaki üretilen ürünleri Başbakanımızdan, Cumhurbaşkanımıza, Meclis başkanımızdan, Türkiye'yi idare eden büyük devlet adamlarına kadar her birisinin bürolarını her birisinin evlerini süsleyen müthiş eserler ürettiler. Kalben bir şeye inanıyorum, zenginlikten fakirlikten batan memleket yok. Ama kültürsüzlükten sanatsızlıktan batan milletler tarihiyle doludur."

Ben Manisalıyım diyen herkesi Manisalı sanatçılara destek olmaya davete den Solmaz, şöyle konuştu:

"Bu şehirde yaşamak ve yaşlanmak isteyen herkesi ama en başta kurum amirlerimizi bu şehrin tanıtımıyla ilgili verecekleri her hediyeyi ruhsuz plaketlerle değil içinde bir sanatçının naif duygularını taşıyan hoş eserler ile vermelerine ön ayak olmak için sizler aracılığıyla bunu paylaşmak istedim. Bütün daire amirlerimiz sivil toplum kuruluşlarımız yarı tüzel kişiliklerimiz hediyelerini buradan seçerler ve şehrin tanıtımına böyle katkıda bulunurlarsa sanatçılarımızın daha yeni ürünler üretebilme daha güzel işler yapabilme adına birikimlerine rahatlık sağlarlar"

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Yerel Manisa'nın Marka Değerleri Tabaklara Taşındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement