Manisa Organize Sanayi Bölgesi (OSB), belediye meclis üyelerine bilgilendirme toplantısı düzenleyerek, sanayi ve şehir bütünleşmesini anlattı.
Manisa OSB, kurulduğu tarihten bu yana ilk kez belediye meclis üyelerine yönelik bir toplantı düzenleyerek hem önümüzdeki yıllarda gerçekleştirecekleri projeleri tanıttı hem de şehir ve sanayi bütünleşmesini anlattı. Manisa Belediyesi Kültür Sitesi'nde düzenlenen toplantıya Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek, OSB Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı Nihat Akyol, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri katıldı. Toplantını açılış konuşmasını yapan Manisa Belediye Başkanı Ergün, belediyenin her zaman kamu, kurum, kuruluşlar ile sivil toplum örgütü ve OSB le her zaman iç içe çalışmalar yapma içerisinde olduğunu belirterek, OSB'nin 50 yıllık tarihi boyunca ilk defa belediye meclis üyelerine bilgilendirme toplantısı yaptığını söyledi. Ergün, "Burada önemli olan Manisa'nın gelişimidir. 8 ay sonra büyükşehir olacak Manisa için yeni serüvenler başlıyor. Manisa ticaretinden, kültürüne, sağlığına, sosyal alanlarına gelişine kadar bir çok konunu masaya yatırılması gerekir. Bunu birlikte masaya yatıracağımıza inanıyorum." diye konuştu. Başkan Ergün'ün ardından konuşan Manisa OSB Başkanı Sait Türek, OSB'nin geçmişi ve önümüzdeki yıllarda yapacağı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Türek, 10 yıl içerisinde Manisa OSB'sinin 10 milyon metre karelik alan içerisinde büyüdüğünü, binlerce insana istihdam sağladığını, sektörel anlamda çeşitliliğini artırarak Türkiye'de 'Karma OSB' modeli çizdiğini söyledi.
"ELEKTRİKLİ TREN İLE TAŞIMA YAPACAĞIZ"
Yeni projeler hakkında meclis üyelerini bilgilendiren Türek, 'Moto-Tren' projesini tanıttı. OSB ile şehir içine yolcu taşımacılığı yapılacağını söyleyen Türek, "Bu konuda çalışmalara başladık. Mevcut Tren Garı'ndan OSB'nin içinde kurulacak olan istasyon arasında Devlet Demir Yolları'ndan kiralayacağımız elektrikli bir tren ile yolcu taşımacılığı yapacağız. Kasım ayında bu projeyi hizmete sokmayı planlıyoruz. Böylece şehir içerisinde işçi taşıyan servis taşımacılığından kaynaklanan trafik sorunun çözüm getirmiş olacağız." diye konuştu. Manisa OSB'sinde 3 milyon 310 bin metre karelik alan üzerine kurulacak olan 6. bölge hakkında da bilgi veren Türek, "Bir sanayi bölgesinin tam olarak faaliyete geçmesi için en az 5 yıllık bir sürenin geçmesi gerekir. Çünkü alt yapının hazırlanması, fabrika yerlerinin belirlenmesi uzun bir süreç. Eğer şimdi çalışmalara başlarsak 2018 yıl içinde 6. bölgeyi hizmete sokarız. Ama bizim hedefimiz 2017 yılında hizmete sokmak." şeklinde konuştu.
OSB'DEN 'TEKNOPARK' PROJESİ
2017 yılında hizmete girmesi hedeflenen ve 3 milyon 310 bin metre karelik 6. bölgenin içindeki 960 bin metre karelik alan üzerine Teknopark yapılmasını planladıklarını söyleyen Türek, alanın geri kalan 2 milyon 350 bin metre karelik alanın kendileri tarafından idare edileceğini dile getirdi. Türek, "TÜBİTAK işbirliğiyle 960 bin metre karelik alana Tekno Park yapacağız. Bunun için önümüzdeki aylarda OSB Vakfı'nın kuracağız. Üniversitelerin kurduğu tekno parklar artık amacının dışının da kullanılmaya başladı. Biz vergi kaçırmaya yönelik bu tür operasyonların bir parçası olmayacağız. Amacımız yurt dışına beyin göçünü önlemek. Yani bilim adamlarımızı kaçırmamak. Manisa'ya en az 10 bilim adamını kazandırmayı hedefliyoruz. Eğer kendi teknolojisini üretirsen katma değerinde bir o kadar artar. Manisa Türkiye'nin bilim merkezi haline gelecek" şeklinde konuştu.
Toplantının sonunda Türek tarafından Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e OSB'nin kurulmasında babası Cemal Ergün'ün imzasının bulunduğu belgenin çerçevelenmiş halini hediye etti. - MANİSA
Son Dakika › Yerel › Manisa Osb'den Proje Yağmuru - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?