Korkuteli'nde Mantar Üretimi Düştü, Fiyatlar Arttı - Son Dakika
Yerel

Korkuteli'nde Mantar Üretimi Düştü, Fiyatlar Arttı

Korkuteli\'nde Mantar Üretimi Düştü, Fiyatlar Arttı

Korkuteli'nde havaların sıcak geçmesiyle birlikte kültür mantarı rekoltesinde yüzde 20'lik düşüş oldu.

07.08.2015 14:30  Güncelleme: 14:53

Korkuteli İlçesinde havaların sıcak geçmesiyle birlikte kültür mantarı rekoltesinde yüzde 20'lik düşüş oldu. Üretimdeki düşüş sebebiyle mantarın kilogram fiyatı 3.60 TL'ye yükseldi.

Korkuteli'de mantar borsa gibi düşüş ve yükselişe devam ediyor. Türkiye'de üretilen mantarın yüzde 65'nin Korkuteli'nde üretilirken, bu rakam yaz aylarında oldukça düşüyor. Mantar pazarlamacısı Bülent Kaya, "İlçede bin 500 kişinin geçimini halk arasında Beyaz Perenses" diye adlandırılan kültür mantarından sağladığını belirterek, girdi maliyetlerinin artmasına rağmen mantar son zamanlarda 3.60 TL'ye alıcı bulduğunu söyledi.

Bülent Kaya, "Mantarı üretiminde girdi maliyetleri 2 yıldır sürekli artmasına rağmen, fiyatta artış olmadı. Ancak bayram sonrası ekim olmadığı için mantar piyasasında fiyatlarda bir artış yaşandı. Her yıl Ramazan ayı sonrasında fiyatlarda bir artış, üretimde bir düşüş yaşanıyor. Bu geçici bir süreç. Aşırı sıcakların geçmesiyle üretici yine mantar üretimine devam eder, mantar bol olunca da fiyatlarda bir düşüş yaşanır" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Korkuteli'nde Mantar Üretimi Düştü, Fiyatlar Arttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement