Marmara Ereğlisi'ndeki Deprem - Son Dakika
Yerel

Marmara Ereğlisi'ndeki Deprem

Marmara Ereğlisi\'ndeki Deprem

İ. Ü. Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gündoğdu:  "Marmara Denizi'ndeki fay hareketlerinin iyi izlenmesi gerekiyor ancak şu ana kadar bölgede büyük bir deprem olacağ...

27.11.2013 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Marmara Denizi Marmara Ereğlisi açıklarında bu sabaha karşı meydana gelen orta şiddetindeki depremle ilgili,  "Marmara Denizi'ndeki fay hareketlerinin iyi izlenmesi gerekiyor ancak şu ana kadar bölgede büyük bir deprem olacağına dair belirti yok"  dedi.

Gündoğdu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Marmara Denizi'nin derinliklerindeki fay kırılması sonucu meydana gelen depremin üzerinden henüz kısa bir süre geçtiğini belirtti.

Marmara fay hattının 17 Ağustos depreminden sonra gerilmiş durumda olduğunu ve kırılmasını düşündükleri yerde artçı sarsıntıların daha fazla arttığını belirten Gündoğdu, bu depremin de onlardan bir tanesi olduğunu ifade etti.

Gündoğdu, kırılmanın Marmara'nın 10 kilometre civarındaki derinliğinde olduğunu belirterek, "Marmara denizindeki fay hareketlerinin iyi izlenmesi gerekiyor. Şu ana kadar bölgede büyük bir deprem olacağına dair belirti yok" diye konuştu.

"İzleme istasyonları takip ediyor"

Gündoğdu, bölgedeki deprem izleme istasyonlarının aktif şekilde faaliyette olduklarını söyledi.

İstasyonların, büyük bir deprem öncesinde meydana gelen hareketleri kayda almak ve gelecekteki büyük depremi önceden belirleme şansı olacağını düşünerek kurduklarını belirten Gündoğdu, "Şu ana kadar büyük bir deprem olacağını gösteren herhangi bir belirti yok. Belirti olmayabilir. Şu anda büyük bir depremin olacağına dair bir işaret göremiyorum" diye konuştu.

Doğa Hareketleri Araştırma Derneği (DOHAD) Başkanı Fuat Agaltay da sabah meydana gelen depremin Marmara'nın normal depremleri olduğunu ve büyük bir deprem olacağı anlamına gelmediğini kaydetti.

Bölgede kurdukları sistemde yakın bir gelecekte büyük bir deprem gözükmediğini aktaran Agaltay, Tekirdağ'da Barbaros beldesine de deprem izleme istasyonu kurmak için çalışmalara başladıklarını ifade etti.

Agalday, Tekirdağ merkez, Marmara Ereğlisi, Yeniçiftlik ve Barbaros'ta olmak üzere 4 bölgede deprem izleme istasyonu ile fay hattındaki hareketliliği izlediklerini kaydetti. - Tekirdağ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Marmara Ereğlisi'ndeki Deprem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement