Marmaris'te Atatürk Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Marmaris'te Atatürk Coşkusu

Marmaris\'te Atatürk Coşkusu

Atatürk’ün Marmaris’e gelişinin 79. yılı düzenlenen törenle kutlandı.

23.02.2014 13:23

Atatürk'ün Marmaris'e gelişinin 79. yılı düzenlenen törenle kutlandı.Törende bazı vatandaşlar, askeri bandonun çaldığı Harmandalı'ya eşlik ederek zeybek oynadı.

Atatürk Meydanı'nda gerçekleştirilen törende, Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından sayı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Törene Marmaris Kaymakamı Ali Galip Saral, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Gökhan Polat, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Emekli öğretmen Duran Ergül'ün, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında Atatürk'ün ilk olarak 30 Ocak 1933 tarihinde vapurla Marmaris'e geldiğini ancak olumsuz hava koşulları dolayısıyla fazla kalamadığını söyledi. İkinci ziyaretin ise yaklaşık 2 yıl sonra 23 Şubat 1935'te gerçekleştiğini anlatan Ergün, Atatürk'ün doktorların tavsiyesi üzerinde karaya inmediğini ve konuklarını Ege vapurunda ağırlayarak birlikte yemek yediklerini ifade etti. Marmaris Beldiyesi ve bazı sivil toplum kuruluşlarının girişimleri üzerine bu ziyaretin ilk defa 79 yıl sonra resmi törenle kutlandığına işaret eden Ergün, bu durumun Marmarisliler için büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu bildirdi. Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk konulu kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Konuşmanın ardından Atatürk'ün Marmaris'e gelişi temsili olarak canlandırıldı. Büyük bir Türk Bayrağı ve Atatürk resminin asıldığı yat, marşlar eşliğinde kıyıya yanaştı. Halk oyunları gösterisi, çalınan marşlar ve vatandaşların alkışları arasında Atatürk temsili olarak karşılandı. Daha sonra Aksaz Deniz Üs Komutanlığı askeri bandosu mini bir konser verdi. Bando harmandalı çalarak meydanda bulunanları coşturdu. Bazı vatandaşlar ve bir öğrenci dayanamayıp piste çıkıp zeybek oynadı. Bandonun konserinin ardından tören sona erdi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Marmaris'te Atatürk Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement