Marmaris'te Belde Belediyeleri Tepkili - Son Dakika
Yerel

Marmaris'te Belde Belediyeleri Tepkili

Marmaris\'te Belde Belediyeleri Tepkili

Büyükşehir Belediyesi Kanun Tasarısı'yla mahalle statüsüne dönüşecek olan Marmaris'teki üç beldenin belediye başkanları belde belediyelerinin kapatılacak olmasına tepki gösterdi.

13.10.2012 11:23

Büyükşehir Belediyesi Kanun Tasarısı'yla mahalle statüsüne dönüşecek olan Marmaris'teki üç beldenin belediye başkanları belde belediyelerinin kapatılacak olmasına tepki gösterdi.

Marmaris'in Ak Partili Belediye Başkanı Zeki Eren özellikle tatil bölgelerinde yer alan beldelerin Türkiye'nin döviz makineleri olduğunu söyleyerek bu bölgelere "Hizmetin daha hızlı ve daha pratik ulaşması için belde belediyelerinin kapatılmaması gerekir" dedi.,Başkan Eren Muğla'nın büyük şehir olmasına karşı olmadıklarını ancak beldelerin kapatılarak mahalleye dönüştürülmesinin karşısında olduklarını söyledi.

Eren "Mevcut büyük şehir yasasında ne belde iptali var ne de köy iptali var. Şu an yeni bir yasa çıkıyor ve bu yasaya göre köyleri tamamen bulunduğu ilçe sınırları içerisindeki ilçelere bağlayacaklar. Beldelerin de tüzel kişiliği ortadan kaldırılıyor. Üç günden beri Ankara'da bulunuyorum ve hiç bir milletvekili ve bakan bu konudan memnun değildir. Bu kararın yanlış olduğunu düşünüyoruz çünkü; bütçesi olan köyler kendi imkanlarıyla bir şeyler yapıyorlardı. Ancak şimdi bağlandığı ilçeye bağlı kalacaktır. Bu bağlanılan ilçeler o köylere ne kadar hizmet götürebilecektir. İçmeler, Turgutreis, Side gibi yerler turizm açısından Türkiye'nin göz bebeğidir. Bu ülkenin döviz makineleridir bu ilçeler ve buralarda her saniye hizmetin olması gerekiyor. Avrupa'da da gerekli incelemeleri yaptık. Örneğin Fransa'da nüfusunun iki katı belediye var. Hizmetin daha hızlı ve daha pratik ulaşması için bu tür bir sistem şarttır" dedi.

MHP'li

Beldibi Belediye Başkanı İdris İspirli belediyelerin kapanması ile ilgili bir basın açıklaması yaparak mevcut belediyelerinin borçsuz ve kendine yeten bir şekilde yönetildiğini belirtti. İspirli açıklamasında: " kimseye el açmayan Belediyelerin kapısına kilit vurulması ne hukukla ne adaletle ne de mantıkla bağdaşmamaktadır. Hele hele Türk idari sisteminin en köklü ve en temel yapısı olan köylerin birer mahalleye dönüştürülmesi, köylerimiz için onarılmaz psiko-sosyal sorunlar ortaya çıkaracaktır. Merkezle yerleşim olarak bir bağı yada bütünlüğü olmayan köylere, kanunla mahalle demek, fiilen o köyleri o ilçenin bir mahallesi haline asla getirmeyecektir" dedi.

Marmaris'in bir diğer belde belediyesinin CHP'li Armutalan Belediye Başkanı Muhammet Ünlü Armutalan'da 20 bin yerleşik yaşayan vatandaşın olduğunu ve binin üzerinde iş yeri olduğunu bu nedenle de belde belediyelerinin kapatılmaması gerektiğini söyledi. Başkan Ünlü ayrıca Marmaris'te ikinci bir ilçe olacaksa bunun Armutalan olması gerektiğinin altını çizdi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Marmaris'te Belde Belediyeleri Tepkili - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement