Mayın Bile Futbol Aşkından Koparamadı - Son Dakika
Yerel

Mayın Bile Futbol Aşkından Koparamadı

Mayın Bile Futbol Aşkından Koparamadı

Yıldız bir futbolcu olmayı hayal ederken vatani görevini yaparken mayına basarak sağ bacağını kaybeden gazi Yalçın Kaçar, azmi sayesinde sahalara dönmeyi başardı.

12.10.2014 12:12  Güncelleme: 09:32

Yıldız bir futbolcu olmayı hayal eden ancak vatani görevini yapmak üzere gittiği Şırnak'ta yaralı arkadaşını taşırken mayına basarak sağ bacağını kaybeden gazi Yalçın Kaçar, azmi sayesinde yeniden futbol oynamaya başladı.

Futbola, 1983 yılında amatör kümede mücadele eden Isparta PTT Spor'da başlayan, attığı gollerle takımına başarılar kazandıran Kaçar, daha sonra Muğla Köyceğiz spor'a transfer oldu. 1993 yılında askerlik görevini yapmak için Şırnak'a giden Kaçar, mayınlı bölgede yaralı arkadaşını taşıdığı sırada mayına bastı.

O güne kadar birçok gole imza attığı sağ bacağını, dizinin altından kaybeden Kaçar, tedavisinden 3 ay sonra dizaltı protezi kullanmaya başladı. Vatani görevi sırasında yaşadığı üzücü olaya rağmen hayata küsmeyen, içindeki futbol aşkından hiçbir şey kaybetmeyen Kaçar, yoluna ampute futboluyla devam etme kararı aldı.

Futbol hayatında 31, ampute futbolunda ise 21 yılı geride bırakan Kaçar, artık gollerini ampute liginde kullandığı dizaltı proteziyle atmaya devam ediyor.

"FUTBOLLA ARAMA MESAFE KOYMADIM"

Yalçın Kaçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, futbola başladığı Isparta PTT Spor'da A takıma yükseldiğini anlattı.

Bir süre sonra vatani görevini yapmak için askere gittiğini belirten Kaçar, "Arkadaşıma yardımcı olduğum sırada mayına basarak sağ bacağımı kaybettim. Tedavimin ardından protez kullanmaya başladım ancak asla hayata küsmedim, futbolla arama da mesafe koymadım" dedi.

Protez bacağıyla sağlıklı arkadaşlarının düzenlediği halı saha maçlarına katıldığını, bazen 2 maça çıktığı günler olduğunu ifade eden Kaçar, "Çünkü futbolu çok seviyorum" sözleriyle duygularını dile getirdi.

Otomobilinde malzemelerin her zaman hazır olduğuna işaret eden Kaçar, ampute liginde ise 6 yıldır oynadığını kaydetti.

Antalya Atılım Ortapedi Engelliler Spor Kulübü'nde top koşturmaya devam ettiğini anlatan Kaçar, takımın gol ayaklarından biri olduğunu, yeşil sahaların ardından bu kez de ampute liginde proteziyle gollerine devam ettiğini söyledi.

ENGELLİLERE 'SPOR YAPIN' TAVSİYESİ

Kaçar, şöyle konuştu:
"Sağlıklıyken her yıl gol kralı oluyordum. Şimdi de gollerime burada devam ediyorum. Ampute ligiyle tanışmam biraz geç oldu ama bence hiçbir şey için geç değildir. İnsan yeter ki severek yapsın. Engelli arkadaşlarıma spor yapmalarını tavsiye ediyorum. Zor olan engelli sporu yapmak değil, dışarıya çıkmayarak kendini eve hapsetmek." - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mayın Bile Futbol Aşkından Koparamadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement