Mazlumder İftar Yemeklerine Katılmama Kararı Aldı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Mazlumder İftar Yemeklerine Katılmama Kararı Aldı

Mazlumder İftar Yemeklerine Katılmama Kararı Aldı
07.06.2016 12:59

Mazlumder Batman Şubesi, iftar etkinlikleri ve yemekli organizasyonlara katılmama kararı aldı.

Mazlumder'den anlamlı çağrı: İftar yemeklerine katılmayacağız

Mazlumder Batman Şube Başkanı Hasan Argünağa, kurum ve STK'ların, ya da özel kuruluşların vereceği iftar yemeklerine Mazlumder yönetimi olarak "katılmama" kararı aldıklarını belirtti.

Argünağa, iftar etkinliklerin günümüzde yaşanan olaylar ve ölümlere ters olacağını belirterek böyle bir uygulamayı seçtiklerini ifade etti.

Mazlumder Başkanı Argünağa, konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Mazlumder olarak; geçen yıllar olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayı vesilesiyle yoksulluk ve yoksunlukla daha etkili mücadele, israf ve savurganlığın önlenmesi için başta kamu erkine ve toplumumuza duyarlılık çağrısında bulunuyoruz. Suriye'de yaşanan iç savaştan kaynaklı yoğun göç alan İlimiz gerçeğine iç göçler de eklenmiştir. Özellikle Cizre, Nusaybin, Şırnak, İdil ve Sur ilçelerinden kaçarak kentimize sığınan binlerce mağdur ailenin dramlarına tanıklık etmekteyiz. Yarı aç geceleyen kentimizdeki sığınmacılar ve yoksul kitleler gerçeği karşısında, yıllardır özellikle kamusal organizasyonlu (kamu kurum ve kuruluşlar ile siyasi partilerin genel olarak varlıklı insanlara ziyafetler çektikleri) iftar yemeklerini doğru bulmadığımızı, bu nedenlerle iftar yemeklerine katılmayacağımızı, bu tür iftar yemeklerine davet edilmememiz hususunu, kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Mazlumder İftar Yemeklerine Katılmama Kararı Aldı - Son Dakika


Advertisement