Meclis Tatilde, Milletvekili Erdoğan Köylerde - Son Dakika
Yerel

Meclis Tatilde, Milletvekili Erdoğan Köylerde

Meclis Tatilde, Milletvekili Erdoğan Köylerde

AK Parti Gaziantep Milletvekili Erdoğan, meclisin tatile girmesinin ardından geldiği Gaziantep'te, 200'ün üzerinde köyü gezerek vatandaşların sorunlarını dinledi.

28.09.2012 14:33  Güncelleme: 14:49

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, meclisin tatile girmesinin ardından geldiği Gaziantep'te, Nizip, İslahiye, Araban, Yavuzeli, Nurdağı ilçeleri ile merkez ilçeler Şehitkamil, Şahinbey ve Oğuzeli'nde 200'ün üzerinde köyü tek tek gezerek vatandaşların sorunlarını dinleyerek çözüm üretti.

Gezilerinin son gününü Oğuzeli'ne bağlı köylere ayıran Mehmet Erdoğan, Oğuzeli İlçe Başkanı Mehmet Taşdemir, Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, İl Genel Meclis Üyesi Faruk Ateş, İl Yönetim Kurulu üyeleri ve Oğuzeli Koordinatörleri Muhammed Aydıner, Taner Toprakçı ve İl Kadın Kolları Başkan yardımcısı Nisa Cengiz ile birlikte yaklaşık 15 köyde vatandaşlarla bir araya geldi. Köylülerin sorunların dinleyen ve tek tek not alan, iletilen sorunların takipçisi olacağını ifade eden Erdoğan, sorunlarla ilgili daire, kurum müdürlerini de telefonla arayarak bunların bir an önce çözülmesini istedi.

Mehmet Erdoğan, AK Parti iktidarında sorunların büyük ölçüde çözüme kavuşturduklarını artık köylere gittiklerinde vatandaşların karşılarına sorun listeleri ile çıkmadıklarını belirterek, "Oğuzeli ilçemizde muhtarlarımızın Su Birliği ile ilgili toplantılarına katıldıktan sonra parti teşkilatımızla birlikte köylerimize giderek vatandaşlarımızla bir araya geldik. Hem daha önce programladığımız köylerimize ve hem de yol güzergahı üzerindeki köylerimize uğrayarak insanlarımızı dinledik. Köylülerimizin projeleri varsa not aldık. Şunu gördük ki, insanlar karşımıza sorunlarla dolu listelerle gelmiyorlar artık. Biri iki küçük isteklerle geliyorlar ve bunlarda çok kısa zamanda çözülebilecek sorunlar. Çünkü, AK Parti iktidarında ülkemizin en ücra köşelerine bile hizmeti götürüp, vatandaşlarımızın çok daha rahat bir yaşam sürmelerini sağladık. Gittiğimiz köylerde artık bizden trafik kazalarının meydana gelmemesi için köylerin giriş ve çıkış yolları üzerine engel konulmasını, köy okullarına bahçe düzenlemesi gibi kısa sürede yapılabilecek hizmetler istiyorlar. Bizde bunları gönül rahatlığı içerisinde yapabileceğimizi söylüyoruz. Bunun dışında yapımı tamamlanan Kayacık Barajı'ndan arazilerini sulayan vatandaşlarımız bazı yerlerde boruların olmadığını küçük kapaklar bulunduğunu, bu şekilde sulama yaptıkları içinde su israfı olduğunu belirterek bu arazilerin bulunduğu yerlere boru yapılması halinde hem arazilerin daha iyi sulanabileceğini ve hem de su kaybının yaşanmayacağını ifade ettiler. Bunun içinde gerekli çalışmaları hemen yapacağız" dedi.

Geçmiş dönemde bu bölgelere siyasetçilerin seçimden seçime gitme alışkanlıklarının olduğunu hatta bir çok yere siyasetçilerin uğramadığını fakat AK Parti dönemi ile birlikte bu dönemin kapandığını vurgulayan Mehmet Erdoğan, "Biz AK Parti olarak hem köylerimizi, hem mahallelerimizi ve hem de sokaklarımızı tek tek gezerek vatandaşla birebir görüşme modu ile çalıştık ve halen de çalışıyoruz. Bizi yanında gören vatandaşlarımız çok memnun kalıyorlar ve sıkıntılarını da birebir anlatma şansı buluyorlar. Çünkü vatandaş artık siyasetçiyi yanında görmek istiyor" diye konuştu

Bölgenin Kayacık Barajı ile sulu tarıma geçtiğini ve verimli toprakların artık çok daha fazla ürün vermeye başladığını dile getiren Mehmet Erdoğan, "Bölgemiz Kayacık barajı ile birlikte sulu tarıma geçmeyi denedi ve bunun devamı olan Doğanpınar barajı vardı.

Bu iki barajımız bileşik kaplar sistemi ile hizmet veren barajlar. Doğanpınar Barajının da hizmete girmesiyle beraber 20 bin dönümlük bir arazi daha sulama imkanına kavuşacak. Köylülerimiz bunu sabırsızlıkla bekliyor. Çünkü iki ürün almak istiyor. Topraklar verimli, verimi artırmak içinde sulu tarıma geçmek istiyor. Gezimiz kapsamında Sulama Birliği'ne yeni seçilen Başkan Ömer Oğuz ve yeni yaptırılan Sulama Birlik Binasını ziyaret ettik. Gördük ki çok iyi bir bina inşa adilmiş ve çok iyi hizmetlerin verileceğine inanıyorum" şeklinde konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Meclis Tatilde, Milletvekili Erdoğan Köylerde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement