Mehmet Baltacı, Ölümünün 6. Yılında Anıldı - Son Dakika
Yerel

Mehmet Baltacı, Ölümünün 6. Yılında Anıldı

Mehmet Baltacı, Ölümünün 6. Yılında Anıldı

Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği (AFAD) kurucusu Mehmet Baltacı, ölümünün 6.yılında, İboosman Caddesi'ndeki adının verildiği parkta anıldı.
1979 yılında Adanalı bir grup sanatsever ve gazetecinin bir araya gelerek kurdukları AFAD'ın fikir...

05.12.2013 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği (AFAD) kurucusu Mehmet Baltacı, ölümünün 6. yılında, İboosman Caddesi'ndeki adının verildiği parkta anıldı.

1979 yılında Adanalı bir grup sanatsever ve gazetecinin bir araya gelerek kurdukları AFAD'ın fikir babası ve fotoğraf sanatını Adana'ya taşıyan usta fotoğrafçı Mehmet Baltacı, Seyhan Belediyesi'nin düzenlediği ve adını verdiği çocuk ve dinlenme parkında sevenleri bir araya gelerek andılar ve katılanlara lokma ikram ettiler.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir'inde katıldığı anma töreninde, AFAD Başkanı Tahsin Sezer, "Mehmet ağabeyimize borcumuz çok, Adana'da sayesinde birçok kişi fotoğraftan para kazanıyor. AFAD için büyük risklere girdi, 12 Eylül'de aynı zamanda dernek merkezi olan işyeri kapandı, üçüncü çocuğum dediği AFAD onun için her şeydi. Mehmet Baltacı'yı AFAD'dan ayrı düşünmek vefasızlıktır, kadir bilmezliktir, parka adının verilmesine katkı veren tüm arkadaşlarıma ve parkı düzenleyen Seyhan Belediye Başkanı Sayın Azim Öztürk'e teşekkür ediyorum "dedi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mehmet Baltacı, Ölümünün 6. Yılında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement