Meram'da "Kanuni ve Sinan" Adlı Tiyatro Oyunu Sahnelendi - Son Dakika
Yerel

Meram'da "Kanuni ve Sinan" Adlı Tiyatro Oyunu Sahnelendi

Meram\'da "Kanuni ve Sinan" Adlı Tiyatro Oyunu Sahnelendi

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi Konevi Tiyatro Topluluğu tarafından hazırlanan "Kanuni ve Sinan" adlı tiyatro oyunu ilk kez sahnelendi.

13.02.2014 11:39

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi Konevi Tiyatro Topluluğu tarafından hazırlanan "Kanuni ve Sinan" adlı tiyatro oyunu ilk kez sahnelendi.

Senaryosunu Münir Karakaş'ın yazdığı ve yönetmenliğini Bengisu Gürbüzer Doğru'nun yaptığı oyunda 14 oyuncu rol alıyor. Işık ve dekor tasarımı ise Hakan Özdemir tarafından yapıldı.

Osmanlı Devletinde en uzun süre tahtta kalan Kanuni Sultan Süleyman'ın devlet yönetimindeki üstün başarılarının sahnelendiği oyunda Süleymaniye Camisi'nin yapılış sürecindeki sıkıntılar da ele alınıyor. Yine Kanuni döneminde İstanbul'a kanallarla suyun getirilişi oyunda işleniyor. Oyunun son bölümünde ise Süleymaniye Camisi'nin minareleri ve kubbesinin özel ışık sistemiyle yükselme sahnesi izleyiciden tam not aldı.

Oyunun sonunda Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, tüm oyuncuları tebrik etti. Daha önce bu sahnede çok sayıda oyunun sahnelendiğini hatırlatan Kalaycı, "Konevi Tiyatro Topluluğundaki arkadaşlarımız Konya Devlet Tiyatrosu ile iş birliği yaparak yine çok güzel bir oyunu sahnelediler. Emeği geçen tüm arkadaşlarımızı kutluyorum" dedi.

Başkan Kalaycı'ya, sanata ve sanatçıya verdiği katkılardan dolayı plaket takdim edildi.

Konevi Kültür Merkezi'ndeki "Kanuni ve Sinan" adlı oyunun diğer seansları, 18, 25, 26 Şubat, 1, 4, 5 ve 7 Mart 2014 Saat 20.00 olarak ifade edildi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Meram'da 'Kanuni ve Sinan' Adlı Tiyatro Oyunu Sahnelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement