Mersin Devlet Hastanesi göz polikliniğine, yaklaşık 1 trilyon TL değerinde yüksek teknolojiye sahip cihazlar alındığı belirtildi.
Hastanenin göz polikliniğine yapılan yatırımla ilgili AA muhabirine bilgi veren Mersin Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Veli Çam, "Göz polikliniğine son model cihazlar alınarak yaklaşık 1 trilyon liralık yatırım yapıldı. Yakın zamana kadar bu hastanede böyle bir şey yoktu. Bu cihazlarla kliniğimiz hizmette üst düzeye ulaştı. Teknolojik anlamda 1-2 eksiğimiz var, bu da yakın zamanda giderilecek" dedi.
Mersin içerisindeki devlet hastanelerinde olmayan ve sadece Mersin Devlet Hastanesinde bulunan cihazlarla hastalara en iyi hizmetin verildiğini anlatan Çam, kliniklerinde yalnızca gözlük numarasını sıfırlayan lazer cihazı bulunmadığını, diğer tüm cihazların hastanelerinde mevcut olduğunu ifade etti.
"Yüksek teknoloji anlamında göz kliniği olarak bölgede öne çıkan hastaneyiz" diyen Çam, insanların 'burası devlet hastanesi ne olacak' mantığı ile yaklaştığı hastanelerinde üst düzey hizmet verdiklerini, eğitim araştırma hastanesi olmadıkları halde o yönde çalışma yaptıklarını söyledi.
Kliniğin 7 tecrübeli uzman hekim, hemşireler, sağlık memurları, yüksek fizik mühendisi ve diğer yardımcı personelle hizmet verdiğine dikkati çeken Çam, halkın hizmetine sunulan cihazlardan göz hekimlerinin ve ihtiyaç duyan diğer branş meslektaşlarının da yararlanabileceğini belirtti.
Çam, göz kliniğindeki cihazları ise şöyle sıraladı:
"Optik Koherens Tomografi Cihazı, bu cihaz gözün ön ve arka bölümlerinin çok ince detaylarını inceleme imkanı tanıyor. Kornea kalınlığı, göz açısının durumu, göz merceğinin durumu gibi bir çok ciddi göz hastalığının olabildiğince erken teşhis edilebilmesine imkan veriyor.
Bilgisayarlı Görme Alanı Cihazı, bakılan alanın tamamının görülüp görülmediği ya da hangi ışık düzeyinin algılanabildiği inceleniyor. Bu sayede beyin, görme siniri ve göze ait olası sinirsel hastalıkları ortaya koyabilmeye yardımcı oluyor.
Göz Ultrasonu, göze ait ultrasonik inceleme, klinikteki göz hastalıkları uzmanlarınca yapılıyor. Bu cihazla kornea kalınlığı ölçülebiliyor ve katarakt ameliyatında göze konacak merceğin numara hesaplamaları bu cihazlarla iki ayrı yöntemle yapılabiliyor.
Çocuk Fotorefraktometresi, küçük çocukların göz bozuklukları ve gözlerinde kayma (şaşılık) olup olmadığının uzaktan fotografik olarak incelenmesi sağlanıyor.
Yeşil Lazer (Patern Argon Lazer), şeker hastalığının göze ait zararları, gözün çeşitli diğer damarsal hastalıkları ve ağ tabakası yırtıklarının erken aşamada tedavisine imkan sağlıyor. Cihazın artı yüksek teknolojisi (patern) sayesinde tedaviler kısa sürüyor ve hastalar daha az ağrı duyuyor.
Yağ Lazer, bu cihazla katarakt ameliyatları sonrası yaklaşık yüzde elli hastanın karşılaştığı ikincil katarakt, ameliyata bağlı gelişebilen yapışıklıklar ve göz bebeği şekil bozukluklarının tedavisi yapılabiliyor.
Göz Anjiografisi (Fundus Flöresein Anjiografisi), göz ağ tabakasının renkli resminin çekilmesi, damar yapısının incelenmesi ve hastalıklarının teşhis edilebilmesinin yanında ilaçsız olarak ağ tabakanın (fundus oto floresans) incelenmesine olanak sağlıyor. Cihazın ayrıca bu incelemeleri göz bebeğini büyütmeden yapabilme gibi yüksek teknolojik özelliklere sahip gelişmiş bir cihaz olduğu ifade ediliyor.
Otorefkeratometre, gözlük ihtiyacının tespiti gibi bazı göz incelemelerinin yapılmasını sağlıyor. Temassız Göz Tansiyonu Ölçüm Cihazları da göz tansiyon değerlerini temassız olarak ölçebiliyor."
Hastanenin göz ameliyathanesinde ise göze özel ameliyat masası, gelişmiş ameliyat mikroskopları, ileri teknoloji fako cihazları ve göz dondurma cihazı bulunduğuna değinen Çam, ameliyathanede hemen her türlü göz ameliyatının yapılabileceği cerrahi aletlerin mevcut olduğunu sözlerine ekledi.
- MERSİN
Son Dakika › Yerel › Mersin Devlet Hastanesine Dev Yatırım - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?