Mersin gazeteciler, iftar sofrasında buluştu - Son Dakika
Yerel

Mersin gazeteciler, iftar sofrasında buluştu

Mersin gazeteciler, iftar sofrasında buluştu

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi ile Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) işbirliğinde, Ramazan ayı dolayısıyla düzenlenen iftar programı, yerel ve ulusal basın yayın kuruluşlarında çalışan gazetecileri bir araya getirdi.

19.04.2022 14:33  Güncelleme: 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi ile Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) işbirliğinde, Ramazan ayı dolayısıyla düzenlenen iftar programı, yerel ve ulusal basın yayın kuruluşlarında çalışan gazetecileri bir araya getirdi.

Akdeniz Belediyesi tarafından MGC'ye kazandırılan yeni hizmet binasında düzenlenen ve gazetecilerin yoğun katılım gösterdiği buluşmaya, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, MGC Başkanı Kaya Tepe, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri de katıldı. Gazetecilerle buluşmasında Başkan Gültak, seçimlerin üzerinden geçen 3 yılda hayata kattığı hizmet ve projelerin yanı sıra, yakın zamanda kente kazandırılması planlanan projeleri de anlattı, Mersin ve Akdeniz'in değişimi yakalayabilmesi için gazetecilerden ve kent dinamiklerinden destek istedi. "Biz sadece konuşmuyoruz, ayrıca icraat de yapıyoruz" diyen Başkan Gültak, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın açıkladığı son verilere göre Akdeniz ilçesinin Türkiye geneli sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmişlik endeksinde, geçen 4 yılda 20 sıra yükselip 123'üncü sıradan 103'üncü sıraya çıktığına dikkat çekti. Gültak, "Akdeniz ilçemizin Türkiye geneli sıralamasında 2017-2021 arasındaki 4 yılda Akdeniz ilçemiz gelişmişlik anlamında 20 sıra birden yükseldik. Mersin'de ikinci ilçeyiz, ilk ilçemiz Türkiye genelinde 49'uncu sırada yer alan Yenişehir. Buraya son 4 yılda gelmiş ve hızlı bir yükseliş yakalamışız. Biz rakamlarla ve yaptığımız işlerle konuşuyoruz. Kalan 2 yıllık görev süremizde de Akdeniz'i daha da yükseltmek için çalışacağız" diye konuştu.

"İlaçlar acıdır ama tedavi eder"

Gültak, Mersin'in en büyük sorunlarından birinin imar ve kaçak yapılan yapı stokları olduğunun altını çizerek, "Bu sorunları çözemediğimiz sürece bu şehir yaşanabilir bir şehir olamaz. Evet, bunun acı bir reçetesi var ama bu reçeteyi de uygulamaz isek hiçbir şey düzelmez, iyileşmez. Bunun tek formülü de yerinde kentsel dönüşümdür. Yıllardır sadece konuşulan bu projeyi hayata geçirmek bize nasip oldu. Çay Mahallesi'nde 415 konut bitti. Çay Mahallesi'ni 5 etaba böldük çünkü 2 bin 400 konut var. İlk etap görüşmeleri bitti sayılır. Şu an yüzde 77 imzaya hazır hak sahibi vatandaşımız var. Bu bir devrimdir arkadaşlar. Hani vatandaş kentsel dönüşüme razı değildi? Hani insanlar mağdur olacaktı? İlk etapta yüzde 77'yi bulduk ve görüşeceğimiz 4 etap daha var. Kürt kardeşlerimiz, parkları ve yeşil alanları, geniş sokak ve caddeleri ile artık çok daha güvenli ve planlı evlerde yaşayacaklar" ifadelerini kullandı.

Barış Mahallesi'nde devam eden yerinde kentsel dönüşüm projesine de değinen Gültak, mahalle sakinlerinin yüzde 94'ü anlaşma sağlandığını söyledi, Turgut Reis Mahallesi'nde de projenin başlaması için girişimlerinin sürdüğünü kaydetti. Kente kazandırılması hedeflenen "Çamlıbel Su Sporları Merkezi Projesi" hakkında da bilgi veren Gültak, "Şu an tüm yasal çalışmalar bitti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bize ve Büyükşehir'e sordu. Mayıs ayında görüşümüzü bildireceğiz. Çevre Bakanlığı buraya, su sporları merkezi yapılmak kaydıyla imarını, binliğini ve 5 binliğini birkaç ay içinde onaylayacak. Ondan sonra da Ulaştırma Bakanlığımız ihaleye çıkacak. Şehrin kalbi olan Çamlıbel de önemli bir organizasyona imza atacağız. 2023 yılında yapılacak uluslararası yelken şampiyonasının adresi Çamlıbel'dir. İnşallah bu tesisi de 2-3 ay içinde Akdeniz ve Mersin'e kazandıracağız" şeklinde konuştu.

MGC Başkanı Kaya Tepe ise Ramazan'ın birlik, beraberlik ve paylaşma ayı olduğunu ifade ederek, "Bazen darda, zorda kalan pek çok insanın beklediği bir ay. Bereketi, mağfireti kendisini sürekli hissettiren bir ay. Bu anlamda, iftar programını düzenleyen Başkanımız Gültak'a ve çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum. Başkanımız, ayrıca çok güzel bir yeri de bizlere armağan etti. Mersinli gazeteciler olarak, güzel ve nezih bir ortamda görevimizi yapıyoruz. Bunun için de ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

Türkiye'nin adeta dört bir yanının yangın yerine döndüğünü dile getiren Tepe, "Bu ortamda Türkiye metanetini koruyor. Türkiye, memleketinden ayrı kalan insanların yuvası oluyor. 3-4 bin kilometre ötemizde Rusya- Ukrayna savaşı yaşanıyor. Binlerce insan hayatını kaybetti, yüz binlerce insan evsiz kaldı, yollara düştü. Umuyorum ki bu savaşlar en kısa sürede son bulur" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin gazeteciler, iftar sofrasında buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement