Mersin'in En Büyük Meydanı Cumhuriyet Bayramı'nda Açıldı - Son Dakika
Yerel

Mersin'in En Büyük Meydanı Cumhuriyet Bayramı'nda Açıldı

Mersin\'in En Büyük Meydanı Cumhuriyet Bayramı\'nda Açıldı

Mersin'in Toroslar Belediyesi tarafından yaptırılan ve kentin en büyük meydanı olma özelliğini taşıyan Cumhuriyet Meydanı, açıldı.

30.10.2013 13:54  Güncelleme: 13:59

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi tarafından yaptırılan ve kentin en büyük meydanı olma özelliğini taşıyan Cumhuriyet Meydanı, Cumhuriyet Bayramı'nda düzenlenen törenle açıldı.

Toroslar Belediyesi'nin Çağdaşkent Mahallesi'nde 22 bin metrekare alan üzerine inşa ettiği Cumhuriyet Meydanı'nın açılışı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Törene, Toroslar Kaymakamı Kaya Çıtak, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ve eşi Aydan Tuna, Toroslar İlçe Emniyet Müdürü Rüştü Yılmaz, belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Mehteran Takımı'nın seslendirdiği İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başlayan törende konuşan Başkan Hamit Tuna, Türk Milleti'nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı. Amaçlarının tarih bilincini genç nesillere aktarmak olduğunu belirten Tuna, meydanın yapım aşaması hakkında bilgi verdi. Cumhuriyet Meydanı'nın yapıldığı alanın 17 metre derinliğinde bir dere yatağı olduğunu anımsatan Tuna, "Dere yatağını ıslah ettikten sonra yaptığımız stratejik plan ile burayı 3,5 yılda 1 milyon kamyon inşaat hafriyatı ile doldurduk. Mersin'de özellikle müteahhitlerin gece bölgemize boşalttığı inşaat malzemelerini bu şekilde değerlendirdik ve görsel kirliliği ortadan kaldırdık. 650 bin TL gibi bir maliyetle Mersin'in en büyük Cumhuriyet Meydanı'nı inşa ettik" dedi.

Halkın ihtiyaçlarını kendi bölgesinde alabilmesi için birçok projeyi hayata geçirdiklerini de anlatan Tuna, "Cumhuriyet alanı yapmak her belediye başkanına nasip olmaz. Bu alanın yapılmasında emeği olan başta meclis üyelerimize, belediye çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu makamlar gelip geçicidir ama halkımıza bıraktığımız bu eserler kalıcı hizmetlerdir. Toroslar'ı farklı kılan, yaptığımız projelerle kendi kendine yetebilen bir konuma gelmesidir. Toroslar'daki değişim ve gelişimi herkes görüyor ve takip ediyor. Bu çalışmalarımıza destek veren bütün hemşerilerime teşekkür ediyorum. Toroslar Cumhuriyet Meydanı, Cumhuriyetimize ve kentimize yakışan bir proje oldu. Meydanın, tüm halkımıza hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Kaymakamı Çıtak da Toroslar'da hayata geçirdiği projelerle Toroslar'ı kendi kendine yetebilen bir konuma getiren Tuna'ya ve ekibine teşekkür ederek, Toroslar Cumhuriyet Meydanı'nın Toroslar'ın kent ve sosyal yaşamına önemli katkılar sunacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından Başkan Tuna ve törene katılan protokol üyeleri kurdele keserek Cumhuriyet Meydanı'nın açılışını gerçekleştirdi. Törende, halk oyunları gösterileri, öğrencilerin şiir okumaları, mini konserler ve Mehteran Takımı'nın gösterileri de yer aldı. Törene katılanlara Türk Bayrağı da dağıtıldı.

Öte yandan, Toroslar Belediyesi'nin hazırladığı Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Kıraç ve Sevcan Orhan, Koray Aydın Stadyumu'nda bir konser verecek. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin'in En Büyük Meydanı Cumhuriyet Bayramı'nda Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement