Metab Encümen Toplantısı Güzeloğlu Başkanlığında Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Metab Encümen Toplantısı Güzeloğlu Başkanlığında Yapıldı

Metab Encümen Toplantısı Güzeloğlu Başkanlığında Yapıldı

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği'nin (METAB), Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca ilan edilmiş turizm bölgelerinde yatırıma konu edilebilir altyapıları hazırlayan ve Mersin ile Türkiye...

23.08.2012 17:31

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği'nin (METAB), Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca ilan edilmiş turizm bölgelerinde yatırıma konu edilebilir altyapıları hazırlayan ve Mersin ile Türkiye turizminin gelişmesine katkı koyan bir birlik olduğunu söyledi.

METAB Encümen Toplantısı, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu başkanlığında yapıldı. Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu belde Belediye Başkanlığı'nda encümen üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali Güzeloğlu, METAB'ın Mersin'in turizm bölgelerinde turizmin geliştirilmesi, altyapı temelli sorunların giderilmesi, yatırım projelerinin hayata geçirilmesi noktasında kurulduğunu ifade etti. Güzeloğlu, ayrıca METAB'ın Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca ilan edilmiş turizm bölgelerinde yatırıma konu edilebilir altyapıları hazırlayan ve Mersin ile Türkiye turizminin gelişmesine katkı koyan bir birlik olduğunu dile getirdi. Güzeloğlu, "Geride bıraktığımız son 2 yılda hem altyapı çalışmalarında hem de ilimizin genel ve özel turizm boyutlarında tanıtılmasında çok önemli katkılar ve kazanımlar sağlandı. Özellikle ilan edilmiş ve yaklaşık 30 yılı aşkın geçmişinde gerek halihazır haritası gerek imar planlaması gerekse de yatırıma konu edilebilir çalışması tamamlanmamış turizm bölgelerinde büyük mesafe alındı. Bu şekilde 2 turizm bölgemiz yatırıma konu edilebilir hale getirildi" dedi.

Ovacık ve Kargıcık olarak tanımlanmış iki merkezde ve gündemlerindeki diğer turizm bölgelerindeki çalışmaların da hızlı bir şekilde sürdüğünü vurgulayan Güzeloğlu, "Hükümetimiz tarafından açıklanan yeni teşvik paketi çerçevesinde Türkiye genelinde ilan edilen 24 turizm merkezinden 2'si Mersin'de bulunmaktadır. Bunlardan birincisi 'Kazanlı Sahil Yatırımı Projesi' diğeri de 'Gülek Karboğazı Kış Turizmi Yatırım Bölgesi'dir. Söz konusu turizm merkezlerinin sayılarının artırılması önceliklerimiz arasındadır" diye konuştu.

Güzeloğlu, Taşucu'nun önemli bir turizm merkezi haline geleceğine inandığını da sözlerine ekledi.

Taşucu Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş ise Taşucu'nun Vali Güzeloğlu'nun katkılarıyla hak ettiği yere geleceğini kaydetti. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Metab Encümen Toplantısı Güzeloğlu Başkanlığında Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement