Metan Gazı, Hasan Fıstıkçı'nın Peşini Bırakmadı - Son Dakika
Yerel

Metan Gazı, Hasan Fıstıkçı'nın Peşini Bırakmadı

Metan Gazı, Hasan Fıstıkçı\'nın Peşini Bırakmadı

Kuşadası’na yasa boğan ve 2 belediye işçisinin hayatını kaybettiği metan gazı faciasının yankıları sürüyor.

06.08.2015 00:13

Kuşadası'na yasa boğan ve 2 belediye işçisinin hayatını kaybettiği metan gazı faciasının yankıları sürüyor. Kazada mesai arkadaşı İsmail Davas ile birlikte hayatını kaybeden Hasan Fıstıkçı'nın 2 yıl önce meydana gelen benzer bir metan gazı faciasından yaralı olarak kurtulduğu ortaya çıktı.

Kuşadası'nda temizlik çalışması yapmak için girdiği rögarda metan gazından zehirlenen 2 işçi hayatını kaybederken, gazdan etkilenen iki işçi de tedavi altına alındı.

Bilindiği gibi, bugün Saat: 15.30 sıralarında Aydın Büyükşehir Belediyesi Su Kanalizasyon İşleri Müdürlüğünde (ASKİ) görevli Hasan Fıstıkçı, İsmail Tavas, Turgay Yağçıoğlu ve Abdulgani Arslan isimli 4 işçi, Kuşadası sahil bandı üzerindeki Atatürk Bulvarı'nda kanalizasyon hattına bağlantısı olan bir rögarda temizlik çalışma başlattı. Çalışma sırasında rögar kapağını açıp içine giren ve metan gazından zehirlendiği belirlenen 50 yaşındaki Hasan Fıstıkçı'ının dışarı çıkmaması üzerine, mesai arkadaşı 39 İsmail Davas onun peşinden rögar kuyusuna girdi. Arkadaşlarının zehirlendiğini anlayan diğer işçiler önce kendileri yardımcı olmak istedi. Ardından da itfaiye ekiplerinden yardım istedi. Olay yerine gelen, itfaiye, 112 sağlık ve AKUT ekipleri ile polis ekipleri, iş makinelerinin de yardımıyla önce İsmail Davas'ın, ardından da Hasan Fıstıkçı'nın cesetlerini çıkardı. Ambulanslarla Kuşadası Devlet Hastanesi'ne kaldırılan iki işçinin de hayatını kaybettiği belirlendi. Gazdan etkilenen ve ambulansla Kuşadası Devlet Hastanesine kaldırılan Turgay Yağçıoğlu ve Abdulgani Arslan isimli diğer işçilerin de tedavileri sürüyor. Kaza yerine gelen Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy ve Kuşadası Emniyet Müdürü Özgür Batçıoğlu kurtarma çalışmalarını takip etti. Polis, kazanın ardından soruşturma başlattı.

2 YIL ÖNCE DE 3 BELEDİYE İŞÇİSİ ÖLMÜŞTÜ

Bugün metan gazı faciası ile sarsılan ve iki belediye işçisini kaybeden Kuşadası'nda 6 Temmuz 2013 tarihinde de metaz gazı faciası yaşamıştı. 2 yıl önce belediyeye ait Değirmendere Mahallesi'ndeki terfi istasyonunda meydana gelen kazanda Osman Sarı, Uğur Apaydın ve Veysel Turgut isimli 3 belediye çalışanı hayatlarını kaybetmişti.

2 YIL ÖNCE METAN GAZI FACİASINDAN YARALI OLARAK KURTULMUŞTU

Aynı kazada metan gazından etkilenerek, ağır yaralananlar arasında ise bugünkü kazada hayatını kaybeden Hasan Fıstıkçı bulunuyordu. 2 yıl önce metan gazı patlaması sırasında gazdan etkilendiği ve ağır yaralı olarak kaldırıldığı Kuşadası Devlet Hastanesi'nde bir süre tedavi gördükten sonra taburcu edilen Hasan Fıstıkçı, bugün meydana gelen metan gazı faciasında ise mesai arkadaşı İsmail Davas ile birlikte hayatını kaybetti. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Metan Gazı, Hasan Fıstıkçı'nın Peşini Bırakmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement