Mevlit Kandili - Son Dakika
Son Dakika Logo

Mevlit Kandili

22.01.2013 13:00

Anadolu Gençlik Derneği Konya Şube Başkanı Yusuf Güneş, "Hazreti Peygamber, camilere hapsedilmemeli" dedi.

Anadolu Gençlik Derneği Konya Şube Başkanı Yusuf Güneş, "Hazreti Peygamber, camilere hapsedilmemeli" dedi.

Güneş, derneğin Konya Şubesi'nde Mevlit Kandili nedeniyle düzenlediği basın toplantısında, medyaya ve diyanet camiasına bazı uyarılarda bulundu.

Hazreti Peygamber'in okullarda, meydanlarda ve hayatın her alanında gündemde tutulması gerektiğini vurgulayan Güneş, şunları kaydetti:

"Hazreti Peygamber, camilere hapsedilmemeli. Yarın kutlanacak Mevlit Kandili, Hz. Muhammed'in doğum yıl dönümüdür. O'nun doğumu ile insanlığın kurtuluşu müjdelendi. Kız çocuklarını diri diri gömen, her türlü ahlaksızlığın had safhada oluğu dönemde, özellikle kadının bir değersiz meta olarak gören toplumu değiştiren bir nefes olarak, Peygamber efendimizin dünyaya gelişinin yıl dönümünü kutluyoruz. Dünyanın birçok bölgesinde kan gözyaşı açlık ve istila var. İnsanların tevhit düşüncesi etrafında toplanması gerekiyor. Kurtuluşun çaresi Hz. Peygamberin kutlu çağrısına kulak vermektir. Mevlit Kandili vesilesiyle tüm insanlara bu çağrıyı yapıyoruz. Gelin Peygamberimizin ahlakını yaşayalım ve yaşatalım."

Yayıncı: Murat Aslan - KONYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mevlit Kandili - Son Dakika


Advertisement