Mevsimlik İşçiler, İftarda Biraraya Geldi - Son Dakika
Yerel

Mevsimlik İşçiler, İftarda Biraraya Geldi

Mevsimlik İşçiler, İftarda Biraraya Geldi

Mazlumder Bursa Şubesi, geçtiğimiz günlerde gözlem ve tespitlerde bulunduğu ve sorunlarını gündemleştirmeye çalıştığı mevsimlik tarım emekçileri ile Karacabey’de düzenlenen iftar programında biraraya geldi.

15.07.2014 13:10

Mazlumder Bursa Şubesi, geçtiğimiz günlerde gözlem ve tespitlerde bulunduğu ve sorunlarını gündemleştirmeye çalıştığı mevsimlik tarım emekçileri ile Karacabey'de düzenlenen iftar programında biraraya geldi.

Karacabey Bakırköy'de yaklaşık 500 tarım emekçisinin eş ve çocukları ile birlikte katıldığı iftar programı aynı zamanda zorunlu ikametgahları olan kamp alanında yapıldı. Mazlumder Bursa Şubesi yönetici ve gönüllülerinden İlyas Ermiş, Fatih Alparslan, Yusuf Bedir, İzzet Saldamlı, Faruk Yılmaz, Saim Utku, Tamer Ataç, Samet Solakoğlu, Kasım Hanik, Erdal Korkmaz ve Mahmut Asya'nın oluşturduğu bir heyet iftarını Karacabey'deki engelli ve emekçilerle birlikte açtı. İftar programından son derece memnun kalan tarım emekçileri ve engelliler, yaşadıkları tüm sorunlara rağmen, en ufak bir selamın ve ilginin kendileri için oldukça önemli olduğunu belirtti.

Mazlumder Bursa Şube Başkanı Av. Şakir Çalışkan, mevsimlik tarım emekçilerinin zorunlu olarak yaşamını sürdürdüğü kampta, tespit edilen sorunların giderilmesini, benzer uygulamaların Karacabey kampı ve Türkiye'deki diğer tüm tarım emekçi kamplarında da hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti. Şakir Çalışkan, "İçinde bulunduğumuz ramazan ayının mahiyetini de göz önünde bulundurarak, oruçlu iken sağlanan eşitliğin iftar sofralarında da gerçekleştirilmesi ve emeğin karşılığı olan hakkın dağılımındaki adaletin tesis edilmesi gerektiğine inanıyoruz" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mevsimlik İşçiler, İftarda Biraraya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement