Diyarbakır'da Mezopotamya Spor Festivali Başladı - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'da Mezopotamya Spor Festivali Başladı

Diyarbakır\'da Mezopotamya Spor Festivali Başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile merkez ilçe belediyeleri tarafından organize edilen Mezopotamya Spor Festivali başladı.

24.06.2014 16:18  Güncelleme: 16:26

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü'nün düzenlediği ve Mezopotamya Kulüpler Birliğinin desteklediği "Mezopotamya Spor Festivali" coşkulu bir şekilde başladı.

Festivalin startı Dağkapı Meydanı'ndan Atatürk Şehir Stadyumu'na kadar yapılan yürüyüşle verildi. Yürüyüşe Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Semra Kıratlı, Sur Belediye Eşbaşkanı Seyit Narin, Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor kulüp eşbaşkanları ve yöneticileri, Mezopotamya Kulüpler Birliği bileşenleri ve sporcular katıldı. Her grup kendine özgü renkte ve üzerinde katıldıkları bölgenin adının yazılı olduğu tişörtler giydi. Gençlerin yürüyüşüne Dicle Fırat Kültür Merkezi erbane grubu eşlik etti. Rojava'dan gelen oyuncular diğer bölgelerden gelen sporcuların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Kimi kentlerden gelenler de Rojava'daki 3 kantondan gelen sporcularla fotoğraf çektirdi.

Atatürk Stadyumu'na ulaşan gençler burada stadyum içerisinde kortej şeklinde yürüyerek, izleyenleri selamladı. Festivalin açılışı Van ve Amedspor takımlarının oynadığı geleneksel Kürt oyunu olan Bırê müsabakasıyla başladı. Müsabakayı Van ekibi kazandı.

Bırê müsabakasının ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor ve Rojava Efrin kadın futbol takımları karşı karşıya geldi. Hakemsiz ve centilmenlik örnekleriyle gerçekleşen karşılamada Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor sahadan galip ayrıldı. Karşılaşmanın ardından da her iki takımın sporcuları el ele tutuşarak tribünleri selamladı. Daha sonra festivale katılan tüm sporcular ve izleyiciler hep birlikte halay çekti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, katılımcı sporcuları selamlayarak, Diyarbakır'ın sporcuları ağırlamaktan onur duyduğunu söyledi. Anlı, bugün burada bir kez daha buna özgür yaşamı kendi elleriyle öreceklerini dile getirdi. "Ortadoğu'da halklar arasında bir savaş var. Ama Kürt halkı bir örnek olarak üçüncü bir yol inşa ediyor" diyen Anlı, Türk, Kürt, Fars, Arap tüm halkların birlikte yaşayacağı bir yaşamı inşa edeceklerini belirtti. Anlı Kürtlerin sadece kendini değil, Ortadoğu'daki tüm halkların birlikteliğini esas aldıklarını belirterek, "Sanatçılarımız, gençlerimiz, avukatlarımız, aydınlarımız, doktorlarımız arasındaki iletişim daha da bir üst seviyeye geliyor. Çağrımızdır ki Kürt Ulusal Kongresi de bir an önce toplansın" dedi.

Anlı, bir hafta boyunca sporcularla Diyarbakır'da birlikte olacaklarını belirterek, bunun ilk olduğunu ancak bundan sonra her yıl ya Diyarbakır, Batman ya da Serhat'ta bir araya gelmeye devam edeceklerini belirtti. Konser, Beytocan, Zelal Gökçe, Metin Kahraman, Karmate ve Servet Kocakaya'nın söylediği şarkılarla sona erdi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Diyarbakır'da Mezopotamya Spor Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement