Milli Anayasa Forumu Ödemiş'te Toplandı - Son Dakika
Yerel

Milli Anayasa Forumu Ödemiş'te Toplandı

Milli Anayasa Forumu Ödemiş\'te Toplandı

"Atatürk'te birleştik" sloganıyla yola çıkan ve şu ana kadar Türkiye'de 140 farklı merkezde toplantılar yapan Milli Anayasa Forumu, sonuncusu Ödemiş'te gerçekleştirdi.

01.04.2013 07:48

"Atatürk'te birleştik" sloganıyla yola çıkan ve şu ana kadar Türkiye'de 140 farklı merkezde toplantılar yapan Milli Anayasa Forumu, sonuncusu Ödemiş'te gerçekleştirdi.

AK Parti'nin hazırlıklarını sürdürdüğü Anayasa çalışmalarına ilişkin uyarıların yapıldığı Milli Anayasa Forumu'nda konuşmacılar, hükümeti PKK ile gizli bir koalisyon içerisinde olmakla suçladılar.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantının yöneticiliğini Milli Merkez Anayasa Forumu İzmir Temsilcisi Erdoğan Özer yaptı. Eski devlet bakanı Ufuk Söylemez, İşçi Partisi (İP) Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı Tugay Şen, CHP İzmir eski milletvekili Kemal Anadol ile Milli Merkez Anayasa Forumu Genel Sekreteri Haluk Dural konuşmacı olarak katıldı.

Belediye Şehir Salonu'nda düzenlenen toplantıyı İP Ödemiş İlçe Örgütü yönetiminin yanı sıra CHP Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Eriş, DP Ödemiş İlçe Başkanı Mesut Akbay, CHP eski ilçe başkanı Emin Öztürk, CHP'li il genel ve belediye meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş takip etti.

AK Parti'nin Türkiye'yi bölünme anayasasına doğru sürüklediğini öne süren eski devlet bakanı Ufuk Söylemez, "Atatürk'ün kapsayıcılığıyla ülkemizin bütünlüğü için birleştik. Hain, satılmış, işbirlikçi medya milletimize gerçekleri anlatmasa da biz her yere gidip AKP'nin PKK ile el ele hazırladığı bu bölünme Anayasa'sına karşı vatandaşımızı uyaracağız. Bizler İnönü'nün, Bayar'ın izinden gidenler olarak Atatürk'te birleştik, bu bölünme Anayasası'nı yaptırmayacağız" dedi.

İP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı Tugay Şen de, Anayasa süreci öncesi yapılan Ergenekon operasyonlarının maksatlı olduğunu iddia etti. AK Parti ve PKK'nın 2002'den bu yana gizli bir koalisyon içerisinde olduğunu söyleyen Şen, Anayasa'nın Oslo'da yazılmaya başlandığını, İmralı'da hazırlıklarının yapıldığını, Diyarbakır'da okunan mektupla da halka kabul ettirilmeye çalışıldığını savundu.

Bunun bir barış süreci yerine bölünme süreci olduğunu öne süren Şen, "Bugün silah bırakan PKK değil, Türk Silahlı Kuvvetleri'dir. Acaba Genelkurmay Başkanı'nın askerlikten anladığı tek şey Abdullah Gül'e topuk selamı vermek midir? Buradan Ödemiş'ten, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'i istifaya davet ediyoruz" dedi.

AK Parti'nin kendisini açık bir intihara sürüklediğini savunan Şen, "AKP, baldıran zehri olsa içeceğini söylüyor. Tüm bu süreçte bu ülkeyi bölemeyeceklerini, bu milletin kendilerini deliğe süpüreceğini bile bile bu bölünme Anayasası'nı hazırlıyorlar. Bu işin olmayacağını kendileri de biliyorlar. Ama Amerika'dan aldıkları talimat bu. BOP'un uşaklığı için her şeyi yapıyorlar. Tüm bu ihanet sürecini durdurmanın, yeniden milli bir iktidar kurmanın tek yolu Atatürk'te birleşmektir" diye konuştu.

CHP İzmir eski milletvekili Kemal Anadol da, Büyük Ortadoğu Projesi'nin geçmişini anlatarak, tüm yaşanan sürecin yıllardır kurgulanan bir oyunun parçası olduğunu söyledi. AK Parti iktidarının medya, yargı, ordu ve kendisine 1 Mart tezkeresinde güçlük çıkartan CHP'ye yönelik operasyonlar yaptırdığını ileri süren Anadol, şöyle devam etti: "Şimdi tüm bunlar susturuldu, sıra rejimi BOP rejimine dönüştürmeye geldi. Bu rejime hukuki bir elbise lazım. Nedir o elbise bugün hazırlıklarını yaptıkları gayrı milli bir Anayasa. Bu Anayasa'da Türk milleti yok, Türk dili yok. Bölünmek için ne gerekiyorsa var. Bize paranoyak diyorlar ama kendileri tehlikenin farkında değiller. Yıllar önce Amerikan Dışişleri Bakanı çıkıp 'BOP ile Ortadoğu'da 22 ülkenin sınırları değişecek' dedi. Sınırları değişecek ülkeler arasında Türkiye'de var. Bugün Sevr anlaşması hortlatılıyor. Önümüze Sevr haritaları konuluyor.Biz bu gidişe karşı duracağız. Biz Türk doğduk, Türk yaşadık, Türk olarak öleceğiz. Bu millet, bu emrivakii kabul etmeyecek."

Forum'un son konuşmacısı olan Milli Merkez Anayasa Forumu Genel Sekreteri Haluk Dural tarafından Milli Anayasa Bildirgesi okundu ve oylamaya sunuldu. Konuşmacılar daha sonra toplantıya katılanların sorularını yanıtladılar. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milli Anayasa Forumu Ödemiş'te Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement