Milli Dağcı Fındık'tan Aa'ya Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Milli Dağcı Fındık'tan Aa'ya Ziyaret

Milli Dağcı Fındık\'tan Aa\'ya Ziyaret

Milli dağcı Tunç Fındık, Anadolu Ajansı (AA) Erzurum Bölge Müdürlüğü'na ziyaret etti.

20.01.2014 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli dağcı Tunç Fındık, Anadolu Ajansı (AA) Erzurum Bölge Müdürlüğü'na ziyaret etti.

ATAK Arama Kurtarma Kulübü Başkanı Çetin Bayram ve Başkan Yardımcısı Mehmet Güzel ile birlikte bölge müdürü Emine Konuk'u ziyaret eden Tunç, bugüne kadar yaptığı tırmanışlar hakkında bilgi verdi.

Dağcılığın vazgeçilmez bir tutku olduğunu belirten Tunç, şunları kaydetti:

" Türkiye'de ve dünyada yaptığım tırmanışlar arasında birçok farklı olayla karşılaştım. Dünyadaki 8 bin metre yüksekliğinde olan 14 dağdan 10'una tırmandım. Hedefim 14'ünün tamamına tırmanmak. Erzurum'da bulunduğum süre içinde dağcılık adına yapılacak önemli çalışmaların yapılacağını görmek beni sevindirdi. Özellikle Erzurum buz tırmanışlarında önemli bir potansiyeli var. Yükseklikleri 30 ile 50 arasında değişen donmuş şelaleler turizme kazandırılırsa farklı sosyal etkinlik olur. Dünyada benzerleri var ve Erzurum'un diğer buz tırmanışları arasında daha iyi bir konumu olduğuna inanıyorum."

Konuk da bölge müdürlüğüne Ardahan, Ağrı, Kars ve Iğdır'ın bağlı olduğunu, bölge haberlerinin Türkiye ve dünya gündemine taşınmasında önemli bir rol üstlendiklerini söyledi.

Yapılan haberleri Erzurum'dan yayına verildiğini anımsatan Konuk, "Sadece Türkçe olarak değil farklı dillerde de yayın yapan ajansımız dünyanın önemli ajansları arasında. Amacımız bölgemizdeki güzel haberleri vaktinde ve kısa sürede aboneye ulaştırmak" diye konuştu. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Milli Dağcı Fındık'tan Aa'ya Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement