Eğitim Bir-Sen Manisa Şubesi Başkanı ve Memur Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, 66 aylıklara ilişkin taleplerinin karşılık bulduğunu belirterek "Bu yöndeki talebimiz önemli ölçüde karşılık bulmuş ve rapor isteme yaşı 66 aydan değil bir önceki yılın okula başlama yaşı olan 69-71 aylarına çekilmiştir" dedi.
Eğitim Bir-Sen Manisa Şubesi Başkanı ve Memur Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmeliğin, resmi gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından bir açıklama yaptı.
Resmi Gazete'de yer alan Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 15. maddesinin ikinci fıkrasında yapılan değişikliği vurgulayan Sofuoğlu "Okul müdürlükleri, yaşça kayıt hakkını elde eden çocuklardan 66, 67 ve 68 aylık olanları, velisinin vereceği dilekçeyle, 69, 70 ve 71 aylık olanları ise ilkokula başlamaya hazır olmadıklarını belgeleyen sağlık raporuyla okul öncesi eğitime yönlendirebilir veya kayıtlarını bir yıl erteleyebilir" dedi.
Sofuoğlu açıklamasına şöyle devam etti: "Eğitim-Bir-Sen olarak, geçen yıl uygulamaya konulan ve birinci yılını dolduran 4+4+4 kademeli eğitim sistemine ilişkin uygulamalardaki durum ve sonuçları tespit etmek üzere yaptığımız çalışmayı Milli Eğitim Bakanlığı'na sunmuştuk. 4+4+4 Eğitim Reformunu İzleme Raporu'nda, zorunlu okula başlama yaşının 66 ay olarak tanımlanması, ancak, okula başlaması uygun görülmeyen çocuklar için sağlık raporu istenmesi uygulamasından vazgeçilmesini isteyerek, veli ve okul işbirliği ile çocuğun okula başlayıp başlamamasına karar verilmesinin uygulamadaki birçok sorunu çözeceğini ve memnuniyetsizliği azaltacağını ifade etmiş ve bakanlıktan bu yönde adım atması talebinde bulunmuştuk. Bu yöndeki talebimiz önemli ölçüde karşılık bulmuş ve rapor isteme yaşı 66 aydan değil bir önceki yılın okula başlama yaşı olan 69-71 aylarına çekilmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu konuda gösterdiği hassasiyeti önemsiyor, alan değişikliği yapan sınıf öğretmenlerinden, tekrar sınıf öğretmenliğine dönmek isteyenlere bu imkanın verilmesinde de aynı hassasiyeti bekliyoruz. Ortaokul ve liselerdeki haftalık ders saatinin daha aşağıya çekilmesi yönündeki önerimiz Talim ve Terbiye Kurulu (TTK) tarafından göz önünde bulundurularak, 28.5.2013 tarih ve 22 sayılı kararla ortaokullarda haftalık ders yükü 35 saate indirilmiş; benzer şekilde, seçmeli derslerin fazlalığı çeşitli sorunlara (öğretmen ve derslik bulma vb.) neden olduğundan seçmeli ders saatinin azaltılması gerektiğini konusundaki talebimiz de TTK tarafından olumlu bulunarak, 28.5.2013 tarih ve 22 sayılı kararla ortaokullarda seçmeli ders saati altıya ve üç seçmeli derse indirilmişti." - MANİSA
Son Dakika › Yerel › Milli Eğitim'de 66 Aylıkların Durumu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?