Milli Mücadele Kahramanlarından Demirci Mehmet Efe Aydın'da Anıldı - Son Dakika
Yerel

Milli Mücadele Kahramanlarından Demirci Mehmet Efe Aydın'da Anıldı

Milli Mücadele Kahramanlarından Demirci Mehmet Efe Aydın\'da Anıldı

Cumhuriyetin 90.yılında Aydın İlinin Milli Mücadele Kahramanlarını Anma projesi kapsamında Demirci Mehmet Efe, düzenlenen etkinlikle anıldı.

26.09.2013 18:21

Cumhuriyetin 90. yılında Aydın İlinin Milli Mücadele Kahramanlarını Anma projesi kapsamında Demirci Mehmet Efe, düzenlenen etkinlikle anıldı.

Aydın Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü'nün hazırladığı Cumhuriyetin 90. yılında Aydın İlinin Milli Mücadele Kahramanlarını Anma proje kapsamında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen konferansta milli mücadele kahramanlarından Demirci Mehmet Efe anıldı. Aydın Kültür Merkezi'nde yapılan konferansa Vali Yardımcısı Abdullah Aslan, AK Parti Aydın Milletvekili Semiha Öyüş, Aydın Belediye Başkan Vekili Sümran Ünal, Aydın Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Taha Al, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Necati Doru, Demirci Mehmet Efe'nin torunları ile yakınları ve çok sayıda davetli katıldı.

Konferansın açılışında konuşan Aydın Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Taha Al, Aydın milli mücadele kahramanlarının verdiği mücadelenin ecdadımızın vatan konusunda neler yapabileceğinin en güzel örneklerinden olduğunu ifade etti. Bu mücadeleleri veren kahramanlarımızı gelecek nesillere aktarmamız ve anlatmamız gerektiğini öne süren Al, "Bu kahramanlarımızı unutturmadan bu günlere getiren ve bu kahramanlarının isimlerinin yaşatılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca milli mücadele kahramanları hakkında kitaplar yazan üniversite hocalarımıza şükranlarımı iletiyorum. Şehit ve gazilerimizi de minnetle anıyoruz" dedi.

Demirci Mehmet Efe ile ilgili araştırmalar yapan ve yaptığı araştırmaları konferansta sinevizyon eşliğinde anlatan Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Fen Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Elemanı Dr. Aysun Sarıbey Haykıran da, Demirci Mehmet Efe'nin Aydın'ın kurtuluşunda önemli bir rol oynadığına dikkat çekti. Atatürk'ün başarılarından dolayı Demirci Mehmet Efe'ye mektup yazdığını arşivler arasında yer aldığını iddia eden Haykıran, mektupta Atatürk'ün Demirci Mehmet Efe'ye 'Kardeşim' diyerek hitap ettiğini dile getirdi.

Sunumun ardından Demirci Mehmet Efe'yle anısı ve bilgisi olanlarla yapılan röportajların film şeklinde hazırlanmasıyla oluşturulan 'Tanıkların Gözünden' adlı sinevizyon gösterisi izletildi. Konferansta Aydın Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Halk Oyunları Ekibi'nin sergilediği efe oyunları beğeni topladı.

Milli mücadele kahramanlarından Demirci Efe'nin anıldığı konferansın sonunda Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Taha Al, Demirci Mehmet Efe'nin portresini Vali Yardımcısı Abdullah Aslan'a takdim etti. etkinlikte hazır bulunan Demirci Mehmet Efe'nin torunları Mehmet Demirciefe, Metin Demirciefe, Mehmet Dündar ve yeğenleri Şükrü Şimşek ile Ziya Demirciefe plaket ve çiçek takdim edilerek onurlandırıldı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milli Mücadele Kahramanlarından Demirci Mehmet Efe Aydın'da Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement