Mimarlık ve Tasarım Fakültesi'nden "Yarışma Yoluyla Mimarlık" Semineri - Son Dakika
Yerel

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi'nden "Yarışma Yoluyla Mimarlık" Semineri

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi\'nden "Yarışma Yoluyla Mimarlık" Semineri

Anadolu Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü tarafından düzenlenen ‘’Yarışma Yoluyla Mimarlık’’ adlı seminer, Mühendislik Fakültesi Seminer Salonunda gerçekleştirildi.

10.03.2017 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü tarafından düzenlenen "Yarışma Yoluyla Mimarlık" adlı seminer, Mühendislik Fakültesi Seminer Salonunda gerçekleştirildi.

Seminere konuşmacı olarak katılan Yüksek Mimar Hakan Deniz Özdemir, Yüksek Mimar İlker İğdeli ve Mimar Cihan Sevindik'in yanı sıra, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Öğrenci Temsilcisi Bünyamin Atan, çok sayıda öğretim elemanı ve öğrenci katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Bünyamin Atan, "Daha öncesinde çeşitli etkinlikler yapmıştık. Umduğumuzu bulamamıştık. Bu sefer jenerasyon olarak bize çok yakın olan, yaş olarak bize yakın olan, üstelik aralarında eski bir mezunumuzun da olduğu bir etkinlik planladık" diyerek sözü Yüksek Mimar Hakan Deniz Özdemir'e bıraktı.

2006 yılında Yıldız Teknik Üniversitesinden mezun olan ve 2010 yılında İstanbul Teknik Üniversitesinde Yüksek Lisansını tamamlayan Yüksek Mimar Hakan Deniz Özdemir, "Geçen yılın Temmuz ayına kadar yaklaşık 9 yıl Nevzat Sayın'la birlikte çalıştım. Tabii ki Nevzat Sayın ile birlikte çalışmış olmam hem tecrübe açısından hem de kendisinin bize yaklaşımı açısından çok fazla şey kattı" ifadelerini kullandı ve çalıştığı süre boyunca yarışmalara girmeye devam ettiğini de ekledi. Ardından yarışmaların önemine değinen Özdemir, Çanakkale Savaşı Araştırma Merkezi Ulusal Mimari Proje Yarışması'nda 2'nci olan projelerini dinleyicilere tanıttı.

Yarışmalara katılmanın önemi vurgulandı

2010 yılında Dokuz Eylül Üniversitesinden mezun olan Mimar Cihan Sevindik, konuşmasına kariyer serüvenini kısaca anlatarak başladı. Sevindik, "Aslında benim yarışmalarla tanışmam üniversite ikinci sınıfta oldu. Çok iyi anlaştığımız arkadaşlarımızla, ortak grubumuzla bir yarışmaya girmeye karar verdik. Tabii bizim açımızdan çok önemli, o yarışmayı her defasında bir daha söylüyorum, Fonksiyonel Mekanlar Anaokulu Yarışması" şeklinde konuştu.

İlk girdiği yarışmadan ödülle dönmelerinin ardından yarışlara olan ilgisinin arttığını kaydeden Sevindik, Kırşehir Gezegenevi ve Kültürparkı Mimari Proje Yarışması ve Antalya Muratpaşa Belediyesi Çok Amaçlı Gösteri Merkezi Atölye ve Sahnesi (Opera ve Tiyatro İşliği) Mimari Fikir Proje Yarışması'nda 1'inci olan projelerini anlattı.

Anadolu Ünivesitesinden mezun olan Yüksek Mimar İlker İğdeli, eğer okul bittikten sonra, eve dönüp mimarlık yapmak yerine daha büyük hedefler koyuluyorsa, sunum yapan katılımcılardan önemli şekilde faydalanılabileceğini söyledi. İğdeli, "Biz de bunu bilerek yapmış değiliz ama daha sonra, bize sunum yapan, Nevzat Sayın gibi isimleri görerek, bu işin bir başka boyutu olduğunu öğrenmeye başladık" diyen İğdeli, yarışmaların da önemine vurgu yaptı. Antalya Muratpaşa Belediyesi Çok Amaçlı Gösteri Merkezi Atölye ve Sahnesi (Opera ve Tiyatro İşliği) Mimari Fikir Proje Yarışması'nda 2'nci olan ve Adana Mimarlar Odası Kent İçin Dönüşüm Mimari Fikir Yarışması'nda ise 1'inci olan projelerini katılımcılarla paylaştı.

Seminer, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mimarlık ve Tasarım Fakültesi'nden 'Yarışma Yoluyla Mimarlık' Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement