Minik Eller Gitar ve Piyano İle Buluştu - Son Dakika
Yerel

Minik Eller Gitar ve Piyano İle Buluştu

Minik Eller Gitar ve Piyano İle Buluştu

Diyarbakır'da 2006 yılından buyana faaliyet gösteren Mavi Mi Sanat Merkezi, yeni adresinde hizmetine devam ediyor.

20.10.2016 13:43

Selahaddin-i Eyyubi Bulvarı, Mimarlık 1 sitesi altındaki açılış, saygın sanat çevreleri, sanatçılar, öğretmen ve öğrenciler ile velilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Her biri kendi branşından mezun uzman hocaların görev aldığı Mavi Mi Sanat Merkezinde, gitar, keman, piyano, bağlama, koro çalışmaları, resim, tiyatro, drama, klarnet, ud, satranç, fotoğrafçılık, diksiyon, dersleri verilen sanat merkezinde sanata dair, ne ararsanız var.

Yaşama Renk Katıyor

Mavi Mi Sanat Merkezi 2,5 yaşından 70 yaşa kadar herkese hitap ediyor. Mavi Mi Sanat Merkezinde, şimdiye kadar yüzlerce kişi bir enstrüman çalmasını öğrenerek yaşamlarına renk kattı.

"Müziği Bilen,Hayatı Bilir" sloganıyla 7 den 70'e herkesi müziğin büyülü dünyasına davet eden Mavi mi Sanat Merkezi..okul dersleri ile koordinasyonlu olarak geliştirdiği müzik eğitim modeli ile çocukların okul dönemlerinde de müzik eğitimi alıp bir enstrüman çalmayı öğrenmesini hedefliyor. Müzik eğitimi alan çocuk derslerinden geri kalmadığı gibi, aksine; okul derslerini daha iyi anlıyor, daha iyi yorumluyor, dersleri arasında bağlantı kurup, analiz yapıyor, problem çözmesine katkı sunuyor (farklı çözüm yolları üretiyor), okuma-yazma becerisi gelişiyor, dikkatini topluyor, hafızası gelişiyor, derslerine daha çok yoğunlaşıyor, konsantrasyonu artıyor, matematik hafızası ve bireysel yetenekleri gelişip daha mutlu bir yaşam sürüyor.

Kurumun Misyon ve Vizyonu

Mavi Mi Yetkilisi İsmail bey, çalışmalarına devam ettiklerini belirterek kurumun misyon ve vizyonu hakkında şunları söyledi:

Mavi Mi Misyonunu; "Özel yeteneklerini keşfedip, açığa çıkaran ve bununla yaşayan bireylerin daha mutlu olacağı, daha mutlu bireylerin, daha başarılı bir yaşam süreceği'' inancıyla, Temel İnsani Değerleri baz alarak, bireylerin kültürel, sosyal ekonomik v.b her anlamda daha kaliteli bir yaşam sürdürebilmesi"

Vizyonunu ise; "Kişiye özel eğitim sistemini esas alan Mavi Mi Sanat Merkezi'nin vizyonu, Müzik Dersleri, Görsel Sanatlar, Sahne Sanatları, bilim ve teknolojiden sanat ve spora kadar uzanan geniş bir yelpazede hizmet üreterek, özgün araştırmalar ve çalışmaları ile üst düzey eğitim vererek Diyarbakır'da saygın ve lider bir kurum olmaktır"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Minik Eller Gitar ve Piyano İle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement