Adıyaman'da, Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik idam kararları ve askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin 20 yıl hapis cezasına çarptırılması protesto edildi.
Demokrasi Parkı'nda Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Adıyaman Şubesi öncülüğünde bir araya gelen sivil topluk kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar, tekbir getirerek, Mısır mahkemeleri tarafından alınan karara tepki gösterdi.
Grup adına açıklama yapan AGD Adıyaman Şube Başkanı Bedrettin Beyazkaya, Mısır'da darbe sonrası ortaya çıkan hukuksuzlukları, adaletsizlikleri ve hak ihlallerini protesto etmek için toplandıklarını söyledi.
Kardeş ülke olarak gördükleri serbest seçimle Cumhurbaşkanı seçilen Muhammed Mursi ve arkadaşlarına karşı işletilen sürecin devam ettiğini belirten Beyazkaya, "Verilen cezaların askeri cunta tarafından verildiği aşikardır. Bu idam kararları ve cezalarının hiçbir şekilde insan hakları, özgürlükler ve adaletle bir ilgisi yoktur. İnsanların temel hak ve hürriyetlerinin ayaklar altına alındığı kararlardır" dedi.
Yaşanan hukuk dışı kararlara Batılı ülkelerin sesiz kalmasını eleştiren Beyazkaya, aynı güçlerin darbe yönetimine de destek verdiğini ifade etti.
Kahta ilçesinde tepki
Kahta ilçesinde Hak Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (HAKDER) üyeleri, Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik idam kararları ve askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin 20 yıl hapis cezasına çarptırılması protesto etti.
HAKDER Başkanı Nezihi Bozkurt, yaptığı açıklamada, Mısır'daki anti demokratik rejimin, mahkemelerini ve kararlarını tanımadıklarını söyledi.
Son Dakika › Yerel › Mısır'da Darbe Karşıtlarına Yönelik İdam Kararı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?