Mkü'de Sağlık Hizmetleri - Son Dakika
Yerel

Mkü'de Sağlık Hizmetleri

Mkü\'de Sağlık Hizmetleri

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Kliniği'nde elektrofizyoloji ve radyo frekans ablasyon işlemleri, hem erişkin hemde çocuk hastalarda başarı ile yapılıyor.

25.01.2012 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Kliniği'nde elektrofizyoloji ve radyo frekans ablasyon işlemleri, hem erişkin hemde çocuk hastalarda başarı ile yapılıyor.

Mustafa Kemal Üniversitesi Kardiyoloji Kliniği Elektrofizyoloji Laboratuarında, hem erişkin hemde 10 yaşını geçmiş çocuk hastaların çarpıntı, bayılma ve ritim bozukluğuna kalbin düzensiz, hızlı veya yavaş atmasına yönelik olarak tanı ve tedavi işlemleri uygulanıyor.

Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Kliniği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nihat Şen, uygulanan tanı ve tedavi işlemleriyle ilgili bilgi verdi. Şen, "Kalp damar hastalıklarının tanısında koroner anjiyografi dediğimiz hemen herkesin bildiği yöntem uygulanıyor. Bunun yanında kalp, elektriksel bir organdır ve kalbin elektriksel arızaları da sık görülmektedir. Bu arızalar, çeşitli ritim bozuklukları olarak karşımıza çıkmaktadır. Kalp ritim bozukluklarına neden olan bu elektriksel arızaların tanı ve tedavisi için elektrofizyolojik çalışma dediğimiz bir yöntemi uyguluyoruz. Bu işlem, yapılış şekli itibariyle hasta açısından koroner anjiyografiye benzemekle beraber aslında tamamen farklı bir işlem. Genel anesteziye ihtiyaç olmadan sadece kasık bölgesini uyuşturuyoruz. Bu bölgede bulunan toplardamardan iki veya üç adet kısa plastik borucuk yerleştirip borucuklar içerisinden kalbin içine kalp boşluklarında elektriksel aktiviteyi ölçen, kalbi hızlandırıp yavaşlatarak ritim bozukluğu tanısını koymamıza yardım eden kateter dediğimiz borucuklar yerleştiriyoruz. Tanı koyma işleminden sonra ritim bozukluğunu yakma veya dondurma işlemi ile ortadan kaldırabileceğimiz bir ritim bozukluğu ise tedavi kısmına geçiyoruz ve ablasyon dediğimiz işlemle ritim bozukluğuna neden olan kalp içerisindeki noktayı ortadan kaldırıyoruz. İşlem sırasında hastalarımız, ağrı hissetmiyorlar ve daha da önemlisi işlemin başarı şansı yüzde 95 civarında olup çoğunlukla hastalarımızı ilaç tedavisinden kurtarıyoruz. Ertesi gün hastalarımız taburcu olup 1 gün içerisinde işlerine dönebiliyor" dedi.

Mustafa Kemal Üniversitesi Kardiyoloji Kliniği'nin Türkiye'deki en modern kalp ritim bozukluğu tanı ve tedavi merkezine sahip olduğunu belirten Dr.Şen, klinikte 3 aylık zamanda, yaklaşık 100 ritim bozukluğu olan hastanın sağlığına kavuştuğunu, bu hastalar içinde çocuk hastalarının da olduğunu ifade etti. Dr. Şen, kalp ritim bozukluğunun çocuklarda çok önemli olduğunu, çarpıntı, bayılma, kalp yetmezliği gibi durumlara neden olabileceği için muhakkak tedavi edilmeleri gerektiğini belirtti. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mkü'de Sağlık Hizmetleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement