Müdürlere, İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Müdürlere, İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi

Müdürlere, İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi

Kartepe Belediyesi bünyesinde, 16 kişiden oluşan iş sağlığı ve güvenliği kurulu oluşturuldu.

09.01.2015 09:59  Güncelleme: 10:05

Kartepe Belediyesi bünyesinde, 16 kişiden oluşan iş sağlığı ve güvenliği kurulu oluşturuldu.

Kartepe Belediyesi, iş sağlığı ve iş güvenliği yönündeki çalışmalarına hız verdi. Belediye, Başkan Yardımcısı Mehmet Filiz başkanlığında, İş Güvenliği Uzmanı Gizem Duygu Coşan yönetiminde 16 kişiden oluşan İSG Kurulu'nu hayata geçirdi. 2016 yılı hedefiyle iş sağlığı ve güvenliğinin sorumluluklarını tam anlamıyla yerine getirmek üzere ilk toplantısını yapan kurulda, Başkan Yardımcısı Zafer Arat, Başkan Hüseyin Üzülmez'in bu konudaki hassasiyetini aktardı.

Kartepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Zafer Arat, 6331 sayılı "İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu" gereğince üzerlerine düşen tüm sorumlulukları yerine getirmek adına çalışmaların başlatıldığını belirtti. Kartepe Belediyesi'nde iş sağlığı ve güvenliğinin tam anlamıyla uygulanması konusunda hassas olduklarını belirten Başkan Yardımcısı Arat, "İş sağlığı ve güvenliği kültürünü bir yaşam biçimi haline getirmek, çalışanları bilgilendirmek ve farkındalıkları artırmak adına çalışanların temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinde öğrendiklerini iş hayatında da uygulaması önemli. İş hayatında kimsenin kılına dahi zarar gelmemesi için bu tedbirleri belediye olarak almaya devam edeceğiz. Buna tüm çalışanlarımızın uymasını sağlayacağız. Uymayanlar hakkında yasal işlem yaparak, ikazları değerlendirmeyenlere ise yasalara uygun yaptırımları işleteceğiz" dedi.

Kartepe Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü tarafından düzenlenen İSG Kurulu toplantısında İş Güvenliği Uzmanı Gizem Duygu Coşan da, iş güvenliği uzmanları, iş yeri hekimi ve farklı birimlerde çalışanların katılımıyla risk değerlendirme ekibi kurarak çalışmalarının 2016 yılına kadar tamamlamayı hedeflediklerini kaydetti. Personel eğitimleri ile konunun daha iyi anlaşılmasının sağlanacağı Kartepe Belediyesi'nde çalışanların sağlık ve güvenliklerini korumak adına tüm tedbirlerin tamamlanması kararlaştırıldı. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Müdürlere, İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement