Muğla'da Şelale ve Dereler Dondu - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Muğla'da Şelale ve Dereler Dondu

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

Hafta başından itibaren soğuk havanın yaşamı olumsuz etkilediği Muğla'da dereler ve şelaleler dondu.

Hafta başından itibaren soğuk havanın yaşamı olumsuz etkilediği Muğla'da dereler ve şelaleler dondu.

Kentte etkili olan soğuk hava nedeniyle Menteşe ilçesine bağlı Yerkesik Mahallesi'nde, binlerce yıl süren oluşumunun ardından özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin yanında yöre halkının da uğradığı mesire alanı olan doğa harikası Damla Deresi ve şelalesi buz tuttu.

Şelale üzerinde oluşan buz sarkıtlarını vatandaşlar görüntülemeye çalıştı. Şelale'den akan suların bulunduğu Damla Deresi'nde donma olduğu gözlendi.

Türkiye'de şehrin içinden geçen tek kanyon olma özelliğine sahip Değirmendere Kanyonu'ndaki şelaleler de soğuk hava nedeniyle dondu.

Bazı vatandaşlar kanyonda yürüyüşe çıkarak donan şelaleleri görüntülemeye çalıştı.

Kaynak: AA