Muğla Özel İdare Bütçesi 95 Milyon - Son Dakika
Yerel

Muğla Özel İdare Bütçesi 95 Milyon

Muğla Özel İdare Bütçesi 95 Milyon

Muğla İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği 2013 yılı mali bütçesi 95 milyon TL olarak bağlandı.

01.12.2012 15:46

Muğla İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği 2013 yılı mali bütçesi 95 milyon TL olarak bağlandı. Kasım ayının başında başlayan bütçe maratonu Kasım ayının son günü olan dün bütçe İl Genel Meclisi'nin oluruna sunuldu. Mali bütçenin kabulü esnasında CHP dışındaki muhalefet partileri bütçenin gerçeği yansıtmadığını iddia etti.

İl Özel İdare Genel Sekreterliği 2013 yılı Mali Bütçesinin görüşüldüğü toplantıya CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin demir de katıldı. Demir bütçe görüşmeleri öncesi yaptığı konuşmasında, bu bütçenin Muğla İl Genel Meclisi'nde belki de son bütçe görüşmesi olduğunu söyledi. Demir, "Malum önümüzdeki ilk yerel seçimlerde Muğla Büyükşehir Belediyesi olacak. Biz CHP olarak Büyükşehir'e değil, belde ve köylerin kapatılmasına karşı çıktık. Şu anda Cumhurbaşkanında onay bekliyor. Büyük ihtimalle çıkacak. Onun için bu yapılan bütçe belki de Muğla İl Özel İdare Genel Sekreterliği'nin son bütçesi olacak. Bütçe çalışmaları esnasında tüm siyasi partilerin uyumlu bir çalışma içinde olduğunu gördüm. Bu demokrasi açısından önemli" dedi.

Muğla İl Özel İdare Genel Sekreterliği 2013 mali yılı bütçesini CHP'li Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı İbrahim Şimşek okudu. Şimşek, "Bütçe önümüze 75 milyon TL olarak geldi. Fakat biz bunu yeterli görmedik. Bütçeyi 95 milyon TL'ye çıkardık. Bütçe hazırlanırken hakkaniyet ölçüsünde bir bütçe yapmaya özen gösterdik. Bunun için de yatırıma ihtiyaç duyulan köylerimizin tüm sorunlarını ön plana alarak bütçeyi hazırladık. Bütçenin ülkemize ve Muğla'mıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Bütçe üzerinde söz alan MHP Grup Başkan vekili Coşkun Tutal, "Bu bütçe ile bu rakamlara ulaşmamız mümkün değil. Bütçe 75 milyon TL olarak düşünülüyordu. Bizim bütçemiz ancak 65 milyon gibi bir rakama ulaşır. Bu da Muğla Belediyesi'nin bütçesi kadardır. Bütçe biraz abartılmış. Eğer gayrimenkul satışlarını gerçekleştirebilir isek belki o zaman bütçenin tutma ihtimali var" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Çağrı Alper ise bütçenin gelirleri açısından bakıldığında gerçekleşmesinin mümkün olmadığını belirterek, "Gelirlerimiz kısıtlı, bazılarını da bu süreçte kaybettik. Bu bütçe nasıl uygulanacak bence bu en büyük sorun? Uygulanması noktasında zorluk çekilecek. Bütçeyi oluşturmak için bol keseden attıklarını için kendilerini tebrik ediyorum. Hayal dünyaları çok geniş, aklımıza gelmeyen bir çok şeyi buraya koymuşlar. Rakamları alt alta üst üstüne koyarak 95 bin lirayı tutturmak için birileri uğraşmış. Bütçenin yol gösterici olmadığını gerekçesiyle grup olarak red oyu kullanacağız" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Dursun Kaplan da bütçeyi çalışmaları sırasında hakkaniyetli olmaya çalıştıklarını ifade ederek, "Bu bütçeyi yaparken köy sayısı, nüfus, ilçe sayısı ve il genelini göz önünde alarak yatırımlarımızı ayarlıyoruz. Adaletli olmaya çalışıyoruz." dedi.

Muğla İl Özel İdare Genel Sekreterliği'nin 2013 yılı bütçesi CHP'li üyelerin oyları ile kabul edildi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muğla Özel İdare Bütçesi 95 Milyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement