Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Bayramlaşmada Buluştu - Son Dakika
Yerel

Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Bayramlaşmada Buluştu

Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Bayramlaşmada Buluştu

Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) tarafından düzenlenen bayramlaşma töreninde bir araya gelen muhasebeci ve mali müşavirler, huzurlu ve sağlıklı bir bayram diledi.

23.09.2015 14:27

Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) tarafından düzenlenen bayramlaşma töreninde bir araya gelen muhasebeci ve mali müşavirler, huzurlu ve sağlıklı bir bayram diledi.

Mersin SMMMO Başkanlığı tarafından Kurban Bayramı dolayısıyla meslektaşlara yönelik bayramlaşma töreni düzenlendi. Mersin SMMMO Başkanı Ömer Faruk Tokgöz'ün makamında gerçekleşen bayramlaşmada buluşan muhasebeci ve mali müşavirler, birbirlerinin bayramını kutladılar. Başkan Tokgöz'ün, Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte tek tek tokalaşarak bayramlarını kutladığı oda üyeleri, birbirleriyle sohbet etme olanağı da buldular.

"BAYRAMI BURUK KUTLUYORUZ"

Bayramlaşma töreninde yönetimiyle birlikte bir açıklama yapan Oda Başkanı Tokgöz, Türkiye'de artan terör olaylarında yitirilen şehitler ve onların geride kalan aileleri ile yetim çocukları nedeniyle Kurban Bayramı'na buruk girdiklerini söyledi. Bayramların, saygı ve hoşgörü içerisinde dargınlıkların ve kırgınlıkların sona erdiği, yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma duygularının pekiştiği, insanı insan yapan değerlerin en güçlü şekilde yaşandığı en özel günler olduğunu vurgulayan Tokgöz, "Bu özel günlerimizde birbirimize, halkımıza, sevgiye ve paylaşıma olan inancımızı daha da güçlendirerek, ülkemizde barışın ve huzur ortamının yeniden tesis edilmesi için el birliğiyle mücadele etmeliyiz. Ancak böyle davransak, birbirimize daha çok inanır ve güvenirsek daha güçlü olacak ve tam da anlamına uygun bir şekilde gerçek bir bayram yaşayacağız" dedi.

Konuşmasında Genel sağlık Sigortası (GSS) prim borcuna ilişkin uyarılarda da bulunan Tokgöz, GSS prim borcu için tanınan ek sürenin 30 Eylül 2015 tarihinde dolacağını anımsattı. Torba Yasa olarak bilinen ve 11 Eylül 2014 tarihinde yayımlanan 6552 sayılı yasanın gelir tespitini ilk kez yaptıracaklara tanıdığı 31 Mart 2015 tarihinde sona eren başvuru süresinin 6 ay uzatıldığını ve 30 Eylül'e ertelendiğini belirten Tokgöz, "Bakanlar Kurulu kararına göre, GSS'li olarak tescil edildiği halde gelir testine hiç başvurmayanlar için gelir testine son başvuru süresi 30 Eylül 2015, GSS prim borcu olanların prim borcunu yapılandırmaları için SGK'ya son başvuru süresi 2 Kasım 2015, borçlarını yapılandıranların ilk taksit ve peşin ödeme süresi ise 30 Kasım 2015 tarihine kadar uzatılmıştır. Bu fırsat GSS'den borcu olanlar için son şanstır. Artık bu sürenin uzatılması kanunen de mümkün değildir. Bu şanstan yararlanarak GSS borçlarını yapılandıranlar ilk taksiti ödedikleri tarihten itibaren yapılandırılan borç hariç olmak üzere 60 günden fazla prim borçlarının olmaması şartı ile sağlık hizmetlerinden faydalanabileceklerdir" diye konuştu.

"9 GÜNLÜK BAYRAM TATİLİ FIRSATINDAN FAYDALANAMADIK"

Mali müşavirlerin 9 günlük Kurban Bayramı tatilinden yararlanamamalarını da eleştiren Tokgöz, "Kurban Bayramı dolayısıyla idari izinle 9 güne çıkan bayram tatili birçok vatandaşımızın uzun bir bayram tatili yapmasını sağlamıştır. Ancak ve ne yazık ki bu uzun bayram tatili fırsatından biz mali müşavirler yine faydalanamadık. Odamız ve üst birliğimiz TÜRMOB tarafından 30 Eylül 2015 tarihine uzatılması için talepte bulunulan Muhtasar ve Damga Vergisi Beyannameleri, bakanlık tarafından bayram tatili sonrası ilk iş günü olan 28 Eylül 2015 tarihine uzatılarak, meslek mensuplarımızın bayram tatili yapmasını engellemiştir. Meslektaşlarımız üzerindeki yoğun iş temposu ve angaryaları her fırsatta dile getirdiğimiz ve bunlara kalıcı çözümler önerdiğimiz halde yetkililer tarafından herhangi bir önlem alınmaması, gerekli yasal düzenlemelerin yapılmaması mesleğimizi icra etme koşullarını ve bağlı olarak ülke ekonomisini olumsuz etkilemektedir. Ekonomisi daha güçlü bir Türkiye için, mesleğimize ve meslektaşlarımıza gereken önemin verilmesini diler, tüm halkımızın Kurban Bayramı'nı kutlarız" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Bayramlaşmada Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement