Tarsus'ta Muhtarlar Protokole İftar Yemeğinde Buluştu - Son Dakika
Yerel

Tarsus'ta Muhtarlar Protokole İftar Yemeğinde Buluştu

Tarsus\'ta Muhtarlar Protokole İftar Yemeğinde Buluştu

Mersin'in Tarsus ilçesinde muhtarlar protokol ve oda başkanlarıyla iftar yemeğinde buluştu.

27.07.2013 11:52  Güncelleme: 11:59

Mersin'in Tarsus ilçesinde muhtarlar protokol ve oda başkanlarıyla iftar yemeğinde buluştu.

Tarsus Muhtarlar Derneği tarafından düzenlen iftar yemeği Güzeloluk'ta gerçekleştirildi. İftar yemeği okunan Kuran-ı Kerim ile başladı. ezanın okunmasıyla birlikte oruçlar dua ile açıldı.

Yenilen yemeği ardından konuşan Tarsus Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Özcan, buradaki amacın birlik olduğunu söyledi. Başkan Özcan, "Bildiğiniz gibi muhtarlar olarak bu tür yemeği geleneksel hale getirdik. Burada gaye bir tas çorba, bir tas yemek değil. Mübarek Ramazan ayının feyzini, rahmetini birlikte paylaşmak adına, hasret gidermek adına, hep birlikte beraberce birlik ve beraberliği sağlamak içindir" dedi.

Tarsus'ta çok güzel günler geçirdiğini belirten Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, başlangıcın bir sonu olduğunu ifade etti.Kaymakam Güldibi, "3 yıldır burada sizinle iftar yemeği yapıyoruz. Zaman zaman biraya geliyoruz. Birbirimize sevgimizi paylaştık, Ramazan ayının feyzini paylaştık. Ama her başlangıcın bir sonu oluyor. Bu iftarımız olacak. Geldiğimiz günden bu yana pek çok köyümüz ve mahallemiz olmasına rağmen, muhtarlarımızın taleplerini yerine getirmeye çalıştık. Kimilerini taleplerini yerine getirebildik, kimilerinin kısmen yapabildik, kimlerini de yapamadık. Çünkü imkanlarımız el vermedi. Ama pek çoğumuz hem fikir olacaksınız ki; bizler yapamadığımız işlerde burukluğunu yaşadık, yapabildiklerimizi hep birlikte, bir takım ruhu içerisinde gururunu yaşadık. Geldiğimiz günden bugüne bana verdiğiniz destek için hepinize teşekkür ederim. Elbette farklı olduğumuz yerde oldu, ama en önemli olan birleştirici nokta bu bayrak altında birleştik. Vatan bayrağı altında birleştik, en büyük mutluluk buydu" şeklinde konuştu.

Yemeğe Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Mersin Milletvekilleri Ahmet Tevfik Uzun, Vahap Seçer, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, ilçe Jandarma Komutan Vekili Üsteğmen Volkan Başaran, İl Genel Meclis üyeler, oda ve dernek başkanları, siyasi partiler ilçe başkanları ile muhtarlar katıldı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tarsus'ta Muhtarlar Protokole İftar Yemeğinde Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement