Muhtarların Seçime Gireceği Oy Pusulaları Değişti - Son Dakika
Yerel

Muhtarların Seçime Gireceği Oy Pusulaları Değişti

Muhtarların Seçime Gireceği Oy Pusulaları Değişti

30 Mart'ta 2014 Tarihinde yapılması planlanan yerel seçimlerde muhtarlık seçimlerinde ilk kez muhtar ve aza isimlerinin yer aldığı birleşik oy pusulasının kullanılacağı bildirildi.

22.01.2014 12:20

30 Mart'ta 2014 Tarihinde yapılması planlanan yerel seçimlerde muhtarlık seçimlerinde ilk kez muhtar ve aza isimlerinin yer aldığı birleşik oy pusulasının kullanılacağı bildirildi. Daha önceki seçimlerde muhtar ve aza isimlerinin bulunduğu iki ayrı oy pusulası kullanılıyordu.

Yüksek Seçim Kurulu'nun kararına göre, muhtar ile ihtiyar meclisi/heyeti üyelerinin seçiminde; muhtar ile o seçim çevresinden seçilmesi gereken ihtiyar meclisi/heyeti üye sayısı kadar ismin birlikte yazılı olduğu oy pusulası kullanılacak. Oy pusulası üzerine "Muhtar" veya"Muhtar Adayı" ile "Üye Adayı", "İhtiyar Meclisi Üyesi" veya "İhtiyar Heyeti Üyesi" sözcükleri yazılabilecek.

Düzenlemeyle kağıt israfının önüne geçileceği, yeni oy pusulasındaki muhtar adayının ismi altına, nüfusu bine kadar olan köylerde 8, bin ile 2 bin arası nüfusu olan köylerde 10 ve 2 binin üzerinde nüfusu olan köylerde ise 12 aza aday isminin yer alabileceği belirtildi.(MU-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muhtarların Seçime Gireceği Oy Pusulaları Değişti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Eyüp Kamber YILMAZ:
    kağıt israfının önüne geçilecek deniliyor. Daha önce A6 olan ölçü A4'e büyütülmüş. Nasıl kağıt israfının önüne geçiliyor. 0 0 Yanıtla
  • SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement