Mülki İdare Amirlerinden Vali Savaş'a Veda Yemeği - Son Dakika
Yerel

Mülki İdare Amirlerinden Vali Savaş'a Veda Yemeği

Mülki İdare Amirlerinden Vali Savaş\'a Veda Yemeği

Manisa Mülki İdare amirleri Vali Abdurrahman Savaş’ın görevinden ayrılacak olması nedeniyle bir veda yemeği düzenledi.

30.05.2014 16:14

Manisa Mülki İdare amirleri Vali Abdurrahman Savaş'ın görevinden ayrılacak olması nedeniyle bir veda yemeği düzenledi.

Taşfabrikada düzenlenen yemeğe Vali Abdurrahman Savaş, Manisa Vali Yardımcıları, İl Hukuk İşleri Müdürü ve İlçe Kaymakamları katıldı. Duygu dolu anların yaşandığı gecede Vali Savaş'ın bir yıllık görev süresi boyunca çekilen fotoğraflardan oluşan slayt gösterisi yapıldı. Slayt gösterisinin ardından Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp Mülki İdare Amirleri adına veda mesajını okudu.

Yalınalp mesajında şu ifadelere yer verdi: "Soma'da yitirdiğimiz 301 canın hazanı düşmüşken bu şehrin yüreğine, şimdi, henüz bir yıldır birlikte çalıştığımız Sayın Valimizle, mesaimizi sonlandırıyor olmanın üzüntüsünü ekliyoruz hüzünlerimize. "Parçalandım ve her bir parçamı ayrı yere bıraktım" diyor ya şair, mülki idare amiri olarak, parça parça yaşıyoruz ömrümüzü başka başka şehirlerde… Yaşadıklarımızla, paylaştıklarımızla şehirlere farklı farklı anlamlar yüklüyoruz. Alışıyoruz, seviyoruz, o şehrin dertleriyle dertleniyoruz… gönüllüyüz de üstelik… Ait oluyoruz içinde bulunduğumuz kentlere… Kalıyor, bırakıyoruz parçalarımızı adım attığımız her bir yerde.... Bugün, çok sevdiği ülkesinin, Türkiye'nin derdini dert edinen, beynini, emeğini ve alın terini bu güzel ülkenin harcında kullanan, en samimi duygularıyla, hiçbir karşılık beklemeden, sadece ve sadece ülkesine ve güzel insanlarına hizmet etmeyi amaç edinmiş bir insana, alçakgönüllü, ağırbaşlı, mert, adaletli, samimi, sevgi dolu bir yüreğe sahip, sevgisi karşılıksız bir insana, valimiz Sayın Abdurrahman Savaş'a veda ediyoruz. İnsanlarımızın kahır çoğunluğunun güne yorgun uyandığı, bunalım takıldığı, depresan ilaçların ekmek su gibi tüketildiği, kimsenin kimseye tahammülünün kalmadığı, kimsenin başkasının derdi ile dertlenmek istemediği ortamlarda şüphesiz daha da bir değerlidir bu kıvamdaki sevgiler. Sayın Valimizle Manisa'daki görevi süresince, uyum içinde, verimli, kaliteli ve nitelikli bir çalışma dönemimiz oldu. Hiçbir zaman bizlere ve daire amirlerine rehberliğini, desteğini esirgemedi. Sayın Valim; birlikte çalıştığımız sürede, edinmiş olduğumuz bilgi birikimi ve tecrübe bizim açımızdan gerçekten çok değerlidir. Yardımcılarınız ve kaymakamlarınız olarak bizler ekibinizin bir parçası olmaktan her zaman gurur duyduk. Bizler hüzünlü bir tebessümle uğurlarken sizleri, geride büyük bir sevgi yumağı bıraktığınızı bilmenizi isteriz. Herşey için teşekkürler Sayın Valim muhterem ailenizle birlikte mutlu bir yaşam diliyoruz, yolunuz açık olsun."

Vali Savaş da mesleğe başlamasından bu yana abi kardeş ilişkisi içerisinde bulunmaya çalıştığını, bu tür ortamların duygusal yönünün ağır olduğunu ifade ederek, "Bu tür veda yemeklerini mümkün olduğunca terk etmek lazım. Bundan önce görev yaptığım yerlerde ya tamamen kaldırdık ya da o ağırlığın az olacağı dar gruplar oldu. Zaman kavramı göreceli bir kavramdır. Bazen sadece bir anlık görüntü, insanın zihninin hayata bakış açısının bir anda değişmesine yetecek kadar geniş açılım sağlarken, aynı ortamda ömrünün tamamını yaşayıp bir faydası olmayan kişiler olabilir. O yüzden zaman kavramını bu çerçevede ele almak lazım. Bir yıllık zaman kısa gibi görünüyor. Bir yıllık sürede çok büyük işler başardık, demeyi arzu ederdim. Ama mümkün olduğunca herhangi bir işi ötelemeden, ihtiyaç duyulan işlerin çoğunu zaman ve emek harcayarak yapma gayreti içinde olduk. Zaman boyutu içerisinde yapılması gereken işler, dostluklar yönünde ben bir yıllık sürenin verimli geçtiği inancındayım. Sizleri tanıma fırsatı bulduğuma inanıyorum. Geriye bakıp da her geçen günü nerede bıraktık, nereye gittiler, şu an ne yapıyorlar, hesap gününde önümüze nasıl gelecekler? Bunları düşündüğümüzde aslında geçen günlerin insanı pişman etmeyen, insana mutluluk veren, görev yapma, insanlara hizmet etme hazzıyla dolu olmasını temenni ediyorum. Geçirmiş olduğumuz 370 gün tekrar önümüze geldiğinde pişmanlıklara yol açmasın. Eğer öyle bir durum varsa, benim pişman olacağım bir durum varsa, bunun muhatabı olan herhangi bir arkadaşımız, dostumuz, kardeşimiz varsa hakkını helal etsin. Ayrılık zor. Edebiyatımızın en güzel ürünleri ayrılıklar ve hasret üzerine yazılmış olanıdır. Ayrılık olmasaydı bizim sanatımızın bir kısmı herhalde eksik kalırdı. Ayrılığı inşallah bizler fizik olarak, cisim olarak yaşarız. Gönüllerimizin ayrı olmamasını, birbirimizi unutmamamızı, birbirimizi hatırlarken olumlu hatırlamamızı, bundan sonraki hayatınızda ailelerinizle, çocuklarınızla birlikte sağlıklı, mutlu ve umduğunuz bütün iyi durumlara ulaşmış olmanızı yürekten temenni ediyorum" dedi.

İl Hukuk İşleri Müdürü İsmail Tezel de Vali Savaş'a aldıkları saati hediye ederek bundan sonraki yaşantısında sağlık ve mutluluk diledi. Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol'un gönderdiği halı da Başkan vekili tarafından takdim edildi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mülki İdare Amirlerinden Vali Savaş'a Veda Yemeği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement