"Munzur'un Sessiz Çığlığı" Adlı Defile Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

"Munzur'un Sessiz Çığlığı" Adlı Defile Düzenlendi

Tunceli'de düzenlenen "Munzur'un Sessiz Çığlığı" adlı defileye ünlü mankenler katıldı.

27.07.2012 11:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli'de düzenlenen " Munzur'un Sessiz Çığlığı" adlı defileye ünlü mankenler katıldı.

Tuncelili moda tasarımcısı Gülendam Ergen, "Munzur'un Sessiz Çığlığı" adlı defilesini, Pertek ilçesinde Ece Gürsel, Yeliz Öney ve Merve İldeniz'in aralarında bulunduğu mankenlerin katılımıyla düzenledi.

Ergen, defile öncesinde yaptığı açıklamada, "İlk defilemi yörenin tanıtılması için memleketimde yapmak istedim. İnsanların gelip burayı görmelerini istedim. Umarım güzel olur ve arkası da gelir" dedi.

Bu tür etkinliklerin, Tuncelililerin, iş adamlarının desteğiyle festival havasına dönmesini temenni eden Ergen, "Buranın sadece terörle anılmasını istemiyorum. Manken arkadaşlara buraya geldikleri için de teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Pertek Termal Otel'de gerçekleştirilen defilede, 50 kıyafet 11 manken tarafından tanıtıldı. Defile sonunda Bölgesel Amatör Lig'de Tunceli'yi temsil eden Dersimspor'un formalarıyla sahneye çıkan mankenler, izleyenlerden alkış aldı. Defilede şarkıcı ve manken Tuğba Özay konser verdi. CHP Tunceli milletvekili Kamer Genç, defileye katılan mankenleri kutlayarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

Vatandaşların büyük çoğunluğu, ilk defa canlı defile izlediklerini ve çok beğendiklerini belirterek, bu tür organizasyonların devam etmesini temenni etti.

-Mankenlerin Tunceli'ye ilişkin görüşleri-

Mankenlerden Merve İldeniz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "İşi bıraktıktan sonra hayır işi olmayan hiçbir işe çıkmıyordum. Ama Gülendam kıramayacağım bir insan ve Tunceli'de olacağını söyleyince çok büyük heyecanla geldim. Birçok yerde defilede bulundum ama Tunceli'ye ilk gelişim. Nasıl bir yer olduğunu merak ediyordum ve çok şaşırdım, çok beğendim. Daha kurak, daha çorak, daha ağaçsız bir yer bekliyordum. Beni bayağı şaşırttı. Termal tesis de beni çok şaşırttı. Bütün gün Tunceli'nin nimetlerinden yararlandım. İnşallah tekrar gelmek kısmet olur. Özet olarak, burayı çok sevdiğimi söylüyorum" diye konuştu.

Ece Gürsel ise "Tunceli'den defile için ilk teklif geldiğinde aslında hiç düşünmeden 'evet' dedik. Her şeyden önce Gülendam hanımın kıyafetlerini taşımak ve ona destek olmak istedik. Buranın sadece terörle anılmamasını, burada bir hayat olduğunu ve çok da güzel bir hayat, çok da güzel bir şehir olduğunu görmek ve insanlara da bunu göstermek istedik. Bizim de çorbada ufacık da olsa bir tuzumuz olmuşsa ne mutlu bize. Biz son derece mutlu ayrılıyoruz" dedi.

Yeliz Öney de "Ben de ilk defa geliyorum, Gülendam'a destek olmak amacıyla geldik. Çok keyifli, çok güzel bir yer. İnşallah en kısa zamanda bir kere daha gelmek isteriz. Tunceli halkına bize gösterdikleri saygıdan, sevgiden dolayı da çok teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

Bir basın mensubunun "Tunceli'ye gelirken bir tedirginlik yaşadınız mı-" sorusu üzerine manken Öney, şunları söyledi:

"Kesinlikle tedirginlik yaşamadığım gibi hiç kimsenin de Tunceli'ye gelirken tedirginlik yaşamasına gerek yok. Türkiye'nin her yeri bizim memleketimiz. Burada insanlar hayatlarına çok güzel devam ediyorlar bazı kötü olaylar olsa bile. Ben kendi adıma söyleyeyim buraya gelirken en ufak bir tedirginlik yaşamadım. Ben İzmir'e ne kadar gönül rahatlığıyla gidiyorsam, Ankara ve Antalya'ya defileye gidiyorsam buraya da öyle gönül rahatlığıyla geldim. Gelirken de tedirgin olmadım."

Muhabir: Haydar Toprakçı

Yayıncı: Ahmet Ekici - TUNCELİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Munzur'un Sessiz Çığlığı' Adlı Defile Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement