Muratpaşa'da Yeraltı Konteynerleri Yaygınlaşıyor - Son Dakika
Yerel

Muratpaşa'da Yeraltı Konteynerleri Yaygınlaşıyor

Muratpaşa\'da Yeraltı Konteynerleri Yaygınlaşıyor

Muratpaşa Belediyesi’nin ‘Yeraltı Konteyneri’ uygulaması 6 yeni noktada daha hizmete girdi.

06.03.2014 14:10

Muratpaşa Belediyesi'nin 'Yeraltı Konteyneri' uygulaması 6 yeni noktada daha hizmete girdi.

Muratpaşa Belediyesi'nin önemli prestij projelerinden biri olan 'Yeraltı Konteynerleri Projesi' devam ediyor. Son olarak kentin 6 farklı noktasına monte edilen konteynerlerin sayıları 9'e yükseldi. Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, projenin ilk etabından 4'erli, 6'lı ve 8'li olmak üzere toplam 32 noktada 156 yeraltı konteyneriyle hizmet vermeyi hedeflediklerini kaydetti. Başkan Evcilmen, "Rüzgardan uçan, dışarıda birikmiş atıklarıyla çevre ve görüntü kirliliğine neden olan bir dönemi bitiyoruz" diye konuştu.

Muratpaşa Belediyesi olarak hızlı bir gelişim ve büyüme ivmesi yakaladıklarını belirten Başkan Evcilmen, "Eskiden biz Avrupa'yı örnek alırdık. Şimdi Avrupa bizi örnek almaya başladı. Artık klasik konteyner devrini ortadan kaldıracağız. Konteynerlerin ayak paletiyle kapağını açıp poşetleri bırakabiliyorsunuz. Son derece hijyenik bir uygulama. Proje kapsamında kent merkezine yarım milyon TL tutarında yatırım yaptık. Proje halkımızdan çok kabul gördü. Projeyi caddelerden başlattık. İkinci etapta sokaklara da uygulayacağız" dedi.

Muratpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından son olarak Soğuksu Mahallesi Afşin Kent Sitesi önüne yer altı çöp konteyneri yerleştirildi. Bugünü kadar ise Recep Peker Caddesi, 52. Cadde (2 farklı noktaya), Işıklar Caddesi Stadyum yanı, Valilik lojmanları önü, Fener Mahallesi 1964 Sokak, Cumhuriyet Caddesi Orduevi yanı, Tahılpazarı Mahallesi mezarlık karşısı, Saat Kulesi önü, Hasan Subaşı Caddesi (3 farklı noktaya) Cengiz Toytunç Caddesi Sobacılar Çarşısı önü, Fahrettin Altay Caddesi, Deniz Mahallesi 121 Sokak PTT arkası, Meltem Mahallesi Adliye binası önü, İsmail Baha Sürelsan Caddesi ile Meltem Mahallesi Meltem Balık Pazarı önüne yeraltı çöp konteynerinin monte edildiği belirtildi. Muratpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri, 2014 yılı içerisinde 32 farklı noktaya daha yer altı çöp konteynerlerinin yerleştirileceğini ifade etti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muratpaşa'da Yeraltı Konteynerleri Yaygınlaşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement